15 Haziran 2015 Pazartesi

Hizmetin ortası olmaz!

Cinler aslında soğuk yapılarının altında insanları benimsemeleri çok zor olsa da benimsediklerinde tamamen kişiye özverili bir şekilde hizmet etmeyi çok severler.
Cinlerdeki asıl temaya bakacak olursak ya hizmet ederler insana,  ya da insan hizmet eder cine ortası asla yoktur.
Cin insana soydan ya da kandan gelir. Halk tabirinde musallat derler. Büyü yoluyla da gelenler vardır. Cin soyundan olan insanlara zarar pek vermez, hizmetini eder. İnsanda kullanma, zerafet, güç, ilim, kudret ortaya çıkar.

Musallat şeklinde ise mesela; hamamda ıssız yerlerde, kuyu başlarında, mekruh evlerde kişi ile tokuşması şeklinde, kişi ile haşir neşir olma düşüncesi ve de insana hizmet etme arzusu çıkar. Cinin insana dokunması vücudunda dolaşması yada insanın rüyasına gelmesi "Eyvahh mussallat oldum" demesidir bir nevi. Peki sorarım; "Kime dokunsun o zaman cin?" İnsanı sahip bellemişlerdir. Adına insanlar musallat koydular oysa ki sadece irtibat kurmak için çözüm içindeler hepsi bu.
Büyü ile gelenler ise direk insana zarar vermek içindir başka gayesi amacı yoktur çünkü cin e sahip olan kişi işlem yapmıştır başka bir kişeye o da görevini yapıyordur. Burada cin in suçu ne arkadaşlar? Cin görevini yapıyor başka bir insan başka insana zarar vermek için cin kullanıyor suç kimin? Yapanın mı yaptıranın mı? Yoksa insana hizmet eden CİN in mi? Burası hep manidardır maalesef...
Can Metedoran'ın fotoğrafı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder