26 Haziran 2015 Cuma

İskandinav ve Türk Mitolojisi'nde Tek gözler

Sadece Yunan Mitolojileri’nde değil daha birçok kültürün mitolojisinde de tek gözlü karakterlere rastlamak mümkündür. Örneğin; Türk Mitolojisinde yer alan TepegözlerYunan Mitolojisinde geçen Kikloplarla ayırt edilemeyecek derecede benzerlik göstermektedir.

Dede Korkut’a göre, Tepegözler Kaf Dağı’nda yaşayan, son derece dayanıklı vücutlara sahip, tek gözlü yabani devlerdir. Perilerin ve çobanların birleşmesi sonucu doğmakta ve aynı Yunan efsanelerinde olduğu gibi onlar da çobanlık yapmaktadırlar.

İskandinav ve Mısır Mitolojilerinde ise tek göze sahip olan karakterler vahşi yaratıklar değil, Tanrılar olmuşlardır. Hatta öyle ki her iki mitolojide de bu Tanrılar tüm Tanrıların başı konumundadırlar.

Mesela, İskandinav Mitolojilerinde savaş, bilgelik, ölüm ve hepsinden öte tanrıların tanrısı olan Odin’in tek gözlü olduğunu görürüz. Efsane bu ya; bir gün Odin, suyundan içene bilgelik veren bir kuyuya su içmek için gitmiş; ancak kuyunun bekçisi Mimir buna izin vermemiştir. Buna karşılık kuyu suyunu içmek için her şeyi yapmayı göze almış olan Odin, bir çılgınlık anında gözünü oymuş ve kuyunun içine atmıştır. Bunun kuyu suyunu içmek için yeterli bir bedel olduğunu düşünen Mimir de suyu Odin’e vermiştir. İşte o günden bugüne Odin tek gözlüdür.

Bunlara da göz atın;

Tılsım;  insanların  manevi  yapısına etki edecek bazı  esmaları,  ayetleri ve  duaları kullanarak hazırlanan nesneye, sembollere  ya da yazıya denir.

Günümüz koşullarına uyarlanan Tılsım Çeşitleriyle tanışmaya hazırsanız;

İletişim: 
canmetedoran@gmail.com

Tılsımlar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız..

Metedoran Nedir?

Tılsımlı Kolye Yüzük

Ev-Ofis Tılsımı (Bereket Tılsımı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder