23 Haziran 2015 Salı

Rüyalar Tedavi Eder mi?

Düzenli bir uykunun sağlık üzerindeki olumlu etkisini herkes bilmektedir. Peki rüyaların sağlığımızı iyileştirebileceğini biliyor muydunuz?

Yapılan araştırmalara göre, ömrümüzün 1/12 'si ni uykuda rüya görerek geçiriyoruz. Bir çoğumuz gördüğü rüyaların tamamını hatırladığını söylese de, rüyasındaki detayları asla hatırlamayan insanlar da bulunmaktadır. Peki rüyalar bizi nasıl tedavi edebilir? Rüya bilimcilere göre, rüyalarımızı kontrol edebilirsek onu sağlığımız için olumlu bir araca dönüştürebiliriz.

Olumlu rüyaları hatırlamak bizi iyileştirebilir. Ruh halimizi olumlu tutmak gastrit, ülser ve hipertansiyon gibi hastalıklara karşı bedenimizi korur. Olumlu rüyalarımızı hatırlayarak kortizol seviyemizin düşmesini sağlayabiliriz. Bu da daha stressiz bir insana dönüşmek demektir. Stres seviyemizi düşürerek; baş ağrıları, migren, sırt ağrısı, kalp çarpıntısı, astım, yüksek tansiyon, duyarlı bağırsak sendromu, mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi hastalıkların etkilerini azaltabiliriz. Rüyalarımız sayesinde iyileşebilmek için bazı teknikleri öğrenmek lazım. Öncelikle uykudan uyandığınızda hiç kıpırdamamalısınız. Gözlerinizi kapatmaya devam ederek, gördüğünüz rüyayı düşünmeye çalışın. Her sabah rüyalarınızı hatırlamaya ortalama beş dakika ayırabilirsiniz.

Rüyalarınızı kullanarak zayıflamanız mümkün. Rüyalar zayıflatabilir mi? Uzun zamandır zayıflamak için diyet ve spor yapıyor ama yine de zayıflayamıyorsanız, bilinçaltınızda bu konuda bir kararlılık oluşmuş olabilir. Bu kararlığı kırmak için bilinçaltınıza mesajlar göndermelisiniz. Bunun için de en doğru zaman uykudan önceki zaman dilimidir. Uyumadan önce, vücudunuzla ilgili olumlu şeyler düşünüp zayıf ve fit olduğunuz hallerinizi gözünüzün önüne getirin. Bilinçaltı, zihin gücünün %88'ini oluşturur. Her gece uykuya dalıp rüya görmeden önce tekrar tekrar bilinçaltınızı etkilemeye çalışın. Bilinçaltınızı ikna etmeyi başarırsanız zayıflamanız kolaylaşacaktır. Rüyalar ise bilinçaltınızı etkilemeye giden en kısa yoldur. Bu yolda yürüyerek sağlınıza kabuşabilir ve fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder