29 Şubat 2016 Pazartesi

Ahir zaman ve Rüyalar

Ahir zaman dönemi girdiğimiz dönemde savaşlar çok kısa zamanlarda yaşanması bekleniyor bu savaş ruhani varlıklar arasında olması bekleniyor.Bu zamana esasen çok da yok kalp gözü ilmi vede ilerlemiş kişiler bu savaşlardan zaten haberdar sadece zaman bekleniyor her iki tarafta hazırlıklar içerisinde bu savaş dünya üzerinde olması bekleniyor.

Deccaliyet hızlı bir şekilde ilerliyor insan alemi sağ duyulu Yüce Yaradan'a sığınmalı dine sarılmalı birlik beraberlik olmalı fitneden uzak durmalı inşaAllah.
Allah en doğrusunu bilir.
Bu olaylar yada anlam veremediği Rüyalar gören arkadaşlarımız bu konuda bizlere ulaşabilirler.

2016 Mart Ayına hazır mısınız?

#2016 YILININ EN KAOSLU AYI.. KEMERLERİNİZİ BAĞLAYIN VE YAZIYI OKUYUN...
‪#‎Zor‬ bir ‪#‎MartAyına‬ ‪#‎Hazır‬ mıyız? ‪#‎Astrolojik‬ olarak ‪#‎gezegenler‬huzursuz. Çarpışacaklar ve görünen - görünmeyen kaos yaratacak.‪#‎Saturn‬ ve ‪#‎Neptün‬ sahnelerde. #Saturn öğretmen, #Neptün hayal dünyamız.. Birisi hayal kur diyor ama öğretmen onaylamıyor smile ifade simgesi
‪#‎Rüyalarımıza‬ da dikkat edelim.. ‪#‎HaberciRuya‬ mı ‪#‎BilinçAltı‬ mı ‪#‎Şeytani‬mi ayırt edersiniz merak etmeyin...
‪#‎Herkes‬ gerçeği görmeye başlayacak. Sisler dağılıyor. #2011 yılından‪#‎2016ya‬ kadar geri dönüp bakmak gereken, tekrarlanan konular olacak..
‪#‎Mucizeler‬ ise işte bu zamanda devreye girecek.. ‪#‎2016nın‬ başından beri sınavlara tabi tutulduk. ‪#‎Yeniaylar‬ , ‪#‎Dolunaylar‬ , ‪#‎gezegenretroları‬ ... Burada amaç giden gidecek, kalan kalacaktı.. Ve öyle de oldu.. Sağlam ilişkiler ‪#‎yıkılmadı‬ , ‪#‎sahte‬ ilişkiler ise bitti..
‪#‎Mart‬ ayında ki amaç ise ‪#‎gizli‬ kalan her şeyin su yüzüne çıkması demek.‪#‎Unutmamız‬ gereken ise MÜCADELE EDİP, SABIR GÖSTERİP sebat ederek bu dönemi atlatmak olacaktır. Sonrası mı? ALLAH C.C. Kerim..
‪#‎Kemerlerinizi‬ sıkıca bağlayın, bu #Mart çok sert geçecek..
‪#‎Astroloji‬ ‪#‎ŞİfrelerinGizemi‬ ‪#‎MartAyı‬ #2016 #Astrology #Gezegen #Medyum #astrolog #yıldız #bakım #RüyaYorumu

23 Şubat 2016 Salı

Tırnova Vakası



Aşağıdaki yazı 1833 yılında Tırnova kadısı Ahmet Şükrü Efendi tarafından hükumet merkezine gönderilmiş ve Takvim-i Vekayi gazetesinin 68. sayısında yayınlanmıştır:
“Tırnovada cadılar türedi. Gün battıktan sonra evlere dadanmaya başladı. Zahir'e dair un, yağ, bal gibi şeyleri birbirine katar ve bazen içlerine toprak karıştırır. Yüklüklerde bulduğu yastık, yorgan, şilte ve bohçaları didikler, açar, dağıtır insanların üzerine taş, toprak, çanak ve çömlek atar, hiç kimse bir şey göremez. Birkaç kadın ve erkeğin üzerine saldırmış. Bunlar çağırıldı, soruldu: “Üzerimize sanki manda çökmüş sandık“ dediler. 
Bu yüzden mahalle halkı evlerini başka yana taşımışlardır. Kasaba halkı bunların cadı denilen habis ruhların eseri olduğunda ittifak etti. İslimye kasabasında cadıcılık ile tanınmış Nikola adındaki adam getirildi ve kendisiyle 800 kuruşa pazarlık edildi. Bu adamın elinde resimli bir tahta vardı. 
Mezarlığa gider, tahtayı parmağının üzerinde çevirir resim hangi mezara bakarsa cadı o mezardaki habis ruh imiş. Büyük bir kalabalıkla mezarlığa gidildi. Resimli tahtayı parmağında çevirmeye başlayınca resim sağlıklarında yeniçeri ocağının kanlı zorbalarından Tekinoğlu Ali Alemdar ile Apti Alemdar denilen iki şakinin mezarına karşı durdu. Mezarlar açıldı. 
Cesetler yarım misli büyümüş, kılları ve tırnakları da üçer dörder uzamış bulundu. Gözlerini kan bürümüş, gayet korkunç idi. Mezarlıktaki bütün kalabalık bunu gördü. Bu adamlar sağlıklarında her türlü pis çirkin işi yapmış, ırza, namusa, mala saldırmış, adam öldürmüş Yeniçeri ocakları kaldırıldığı zaman her nasılsa yaşlarına bakılarak cellada verilmemiş ecelleri ile ölmüş kişilerdi. Sağlıklarında yaptıkları yetmezmiş gibi şimdi de halka habis ruh olarak tebelleş olmuşlardı. 
Cadıcı Nikola’nın tanımına göre , bu gibi habis ruhları defetmek için cesetlerin göbeğine birer ağaç kazık çakılır ve yürekleri kaynar su ile haşlanırmış. Ali Alemdar ile Apti Alemdar’ın cesetleri mezardan çıkarıldı. Göbeklerine birer ağaç kazık çakıldı ve yürekleri bir kazan kaynar su ile haşlandı. Fakat hiç tesir etmedi. Cadıcı “bu cesetleri yakmak gerek” dedi. Bu hususda şer’an da izin verildi ve iki yeniçerinin mezardan çıkarılan cesetleri mezarlıkta yakıldı. Çok şükür kasabamız da cadı şerrinden kurtuldu.
”Tırnova kadısının naklettiği olay türün literatürüne uygun bir vampir olayıdır."

22 Şubat 2016 Pazartesi

Voynich El Yazması



Voynich El Yazması, 240 sayfalık bu kitap günümüzde hiçbir insanın bilmediği ve hiçbir tarihi kayıtta rastlanılmayan tuhaf bir dilde yazılmıştır. Kitabın sayfaları; astrolojik çizimlerle, sıradışı olayların betimlemeleriyle, anlam verilemeyen şemalarla ve dünya üzerindeki hiçbir bitkiye benzemeyen ve daha önce hiç görülmemiş birçok bitki resmiyle doludur. Radyokarban tarihleme yöntemlerine göre bu kitap 1404 ile 1438 yılları arası bir tarihte oluşturulmuştur. Bunca yıldır günümüzün en iyi dil bilimcileri, matematikçileri ve şifre kırıcıları kitabın sırrını çözmeye çalışmışlarsa da bu kitabın kimler tarafından yazıldığı ve ne anlam ifade ettiğini çözememişlerdir.

21 Şubat 2016 Pazar

Büyü, tılsım, efsun, maji

Kişinin hayatını zindan eden, dengeleri bozan, her şeyini elinden alan ve son derece ruhsal problemler yaşanmasına neden olan şiddetli ve ciddî bir manevi etkilemedir.

İnsanın manevî yapısına doğrudan etkileme yaptığı için kısa sürede karşı konulamaz değişiklikler görülür.

Bozulmadığı zaman ilerleyen süre içerisinde kişi üzerinde telafi edilemez izler bırakabilecek kadar etkilidir...

20 Şubat 2016 Cumartesi

Zinciriye'nin Tılsımı


Ulu Cami görkemli bir yapıt... Minaresi kentin sembolü... Her noktada gözünüzün içinde... 
Yaz sıcağında cami avlusunun yeşilleri altına saklanıp serinliği yudumlarken minarenin haşmetini algılıyorsunuz. Taşlar uçup gitmiş gökyüzüne. Üstünde ayetler yazılmış. Yukarda Zinciriye Medresesi, aşağıda Ulu Cami. Kentin sembolleri. Aklınızdaki sembolleri birbirine düğüm ederken eski bir efsane gelip oturuyor önünüze. 
Zinciriye Medresesi ile Ulu Cami arasında yıllar önce bir zincir varmış, iki kutsal yapıt birbirine bağlıymış. Neden bağlanmış birbirine acaba? 
Kutsiyetleri birbirini güçlendirirmiş. Kenti koruyup kollarmış bu bağlılık. Gerçekten bir tılsımı varmış bu bağlılığın. Kenti kötülüklerden korurmuş. Özellikle insanı... Yaz sıcağında kente dağılan yılanlar, akrepler bu tılsıma çarpar düşerlermiş yere. Hiç kimseyi akrep sokmazmış. Mezopotamya'nın akrepleri el gibi. Zehri morartır öldürür insanı. Ne zaman ki bu zincir kırılmış, o zaman tılsım bozulmuş. Akrepler bayram etmiş.
Zinciriye'nin zinciri yok ama anlatılan efsanesi var. Ulu Cami muhteşem kolonları, minaresi, bahçesi ile kentin tam ortasında Zinciriye kalenin dibinde. Her gün birbirlerine el uzatıyorlar hasretle. Zincir kırılınca bağları kopmuş. Ruhları ayrı düşmüş. Ama kentin panoraması içinde yine birlikteler. Zincirle değil ama kentin karşısına geçip hayranlıkla bakan insanlar onları gözleri ile birleştiriyor. Ellerini kavuşturup tılsımı görsel düzlemde birleştiriyorlar... 
Yüzyıllık minarenin üzerinden kalkan güvercinler biraz sonra Zinciriye Medresesi'nin kümbetinin üstüne konuyor. Kuşlarda ışık da gözler de onları hep ele ele tutuşturuyor.

19 Şubat 2016 Cuma

Sırlar bekçisi gece

Dünyadaki gece, ışıktan yoksunluk demek olsa da, iç bilgiden yoksunluğun, insanın kendi ruhaniyeti üzerine koyu bir bilinmezlik getirişi asıl gece karanlığıdır. Gecenin karanlığı, öte alemin yaşamındaki manevi bilinmezlik anlamını taşır.

Bağlama Büyüsü

İki insanın yaşadığı duygusal ilişkilerde bazen taraflar partnerlerinden bekledikleri karşılığı göremezler ve bu nedenle büyük üzüntü yaşarlar. Sevdikleri kişilerin gönüllerini kazanmak ve onlarla mutlu bir ilişki yaşamak için ellerinden geleni yapan kişiler her zaman çeşitli yollar denerler.
Bu sorunun çözümü adına tercih edilen bir yöntemde bağlama büyüsü yapmayı tercih etmektir. Bu büyü sayesinde sevdiği kişilerin gönüllerini fetheden birçok kişi yaşadıkları değişimleri birçok farklı platformda anlatırken tüm bu bilgiler de sonraki zamanlarda bu büyüyü denemek isteyen herkes için son derece aydınlatıcı bilgiler olmuştur. Bağlama büyüsü hem uygulama hemde amaç itibariyle her zaman için insanların menfaatini amaçlayan ve yapımı da oldukça basit olan bir büyü olarak bilinmektedir.
İnsanların sevdikleri kişileri kendilerine bağlamak aşık etmek veya zaten birlikte oldukları kişiler ile aralarındaki bağları güçlendirmek için denedikleri bağlama büyüsünün yapım aşamasında kesinlikle medyumların yaptıkları uygulamalara müdahale etmemeleri ve kendilerinden istenenleri harfiyen yerine getirmeleri gerekmektedir. Doğru uygulamaların tercih edildiği ve yapılması gereken her şeyin eksiksiz bir şekilde yapıldığı bağlama büyüsü uygulamaları insanları kesinlikle amaçlarına ulaştıracak ve diledikleri kişileri kendilerine bağlamalarına vesile olacaktır.
Çok eski zamanlardan günümüze kadar en çok uygulanan büyülerden biri olduğu tahmin edilen bu büyü her zaman olduğu gibi günümüzde de birçok medyumun büyük bir başarı ortalaması ile uyguladığı özel büyülerden biridir. Etki süresi hakkında çok değişik sonuçlar ortaya çıksa da eninde sonunda etkisini gösterdiği ve insanların çok zaman geçmeden kendilerine büyü yaptıran kişilere aşık olmalarına vesile olan güçlü bir büyüdür.
Sadece insanların düşüncelerini değiştirmek amacıyla yapılan ve ortaya çıkan manevi enerjilerin etkisi ile bunu gerçekleştiren bağlama büyüsü, insanların ne olduğunu anlamalarına müsaade etmeden sadece bilinçaltılarına etki edip fiziki açıdan hiçbir etki altına girmemelerine neden olmaktadır

Denize Ait Tılsımlar


İlki; Çatladıkapı'daki Güngörmez sarayı yanında, dört köşe bir sütun üzerine yerleştirilen bir dev surettir. Şayet Akdeniz tarafından bir düşman gemisi gelecek olursa, bu dev heykelinden bir ateş çıkıp gemileri yakarmış.
İkincisi; Kadırga limanındaki bakır bir gemiyle yılda bir kere, kış gecesinde, İstanbul' un sihirbaz kadınları sabaha kadar o gemiyle gezerek Akdeniz'i muhafaza ederlermiş.
Üçüncüsü; Bir başka bakır gemi de Tophane rıhtımında dururmuş. Yine bir kış gecesi tüm sihirbazlar bu seferde Karadeniz tarafını sihirle muhafaza altına alırlarmış.
Dördüncüsü; Saray burnunda üç yüz sütun üzerinde üç yüz altmış çeşit deniz canlısının şekil ve heykelleri varmış. Bunlardan hangisi ses çıkarırsa, o yıl onula ilgili bir şeyler olurmuş.
Beşincisi; Yine burada bulunan sütunlardan biridir. Kış günün de kırk gün çeşitli balıklar, deniz dalgalanmadan tılsımların tesiriyle kıyıya vurup, Rumlara ganimet olurdu.

Cumamız hayrolsun

Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.

-'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.' Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile hayırlı cumalar dilerim.

17 Şubat 2016 Çarşamba

Yoga Felsefesi nedir?

Yoga, ülkemizde özellikle son 20 yıldır oldukça popüler hale gelmiş, bunun neticesinde ise bu işi ticarete dökmek isteyenler de boş durmamış böylece pek çok ticari yoga okulu açılmıştır. Nerdeyse her derde deva şeklinde pazarlanan bu sistem, pek çok kişiyi kendisine çekmiştir. Kilo vermek isteyenlerden tutun da migren ağrılarını hafifletmek isteyenlere kadar, pek çok insan çeşitli yoga okullarına yüklü miktarda paralar harcamaya devam etmektedir. Ülkemizde (ve genel olarak batılı ülkelerde) Yoga,  felsefe ve hayata bakış açısından ziyade Yoga’nın pragmatik faydaları ile popülerleşmiştir. 

"Tıpkı, ışığın yansıtıcı bir ajan olmadan gerçekleşmemesi gibi, sonsuz bilinç de ancak çeşitli şekillerde vücuda sahip organizmalarla kendini açığa çıkarır." Yoga Vasistha


 “Sat Chit Ananda” durumu, yani sonsuz bilinç, mutluluk, Tanrı’nın içinde ancak potansiyel olarak vardır ve bütün evren(ler) bu potansiyelden yayılır. Yani sonsuz potansiyel/mutlak gizem, kendi içindeki sonsuz potansiyeli, varlığa gebe olma durumunu “olura”, varlığa dönüştürmektedir. İşte çok kısaca evrenin, bizim, hayatın anlamı budur. Dolayısıyla sonsuz gizem, “kör edici karanlık” biz ve evren olarak tezahür etmektedir. Aracılığımızla ve bütün canlılar aracılığıyla, kendi kendisini deneyimlemekte, kendi içine bakmakta, kendisini gerçekleştirmektedir. Biz, canlılar ve bütün evren, Tanrı’nın kendisini gerçekleştirmek için kullandığı, kendi içine bakmak için kullandığı, kendisinden ayrı olmayan enstrümanlarıyız. Mö 800 yıllarına ait Brihadaranyaka Upanishad bu konuda şöyle der:

“Her şey, başlangıçta ayrışmamış bir bütünlüktü….Sonra ayrışmayla isim ve görüntü formları gibi göründü.  O, ‘Ben yaratılışın kendisiyim çünkü bütün bu evreni içimden yansıttım” diye düşündü ve her şey oldu….O ayrışmamış potansiyel, kendini bilmek, kendini ifade edebilmek için hiç değişmeden,  ilüzyon(maya) sayesinde, her bir görüntü ve form haline geldi böylece, ilüzyon nedeniyle, çok olarak algılandı…..Zaten her şeyi algılayan da yine O`ydu” (Brihadaranyaka Upanishad 1:4:5, 7, 10 – 2:5:19)

Yogacılar, kendi felsefelerinin dinlerle ve dinsel mezheplerle hiçbir ilgisi olmadığını iddia ederler ama evren hakkındaki çeşitli açıklamaları bazı mezheplerin yorumlarıyla nerdeyse aynıdır. (örneğin Gaudiya Vaishnavizmi ile) Sadece öğretirken çeşitli Tanrı isimlerini kullanmaktan kaçınırlar. (Krishna gibi) Çeşitli Yoga felsefelerinde kabul edilen yukarda bahsettiğim görüşler, aslında dualist (Dvaita) veya şartlı monist (Vishistadvaita) bakış açısının sonuçlarıdır ve gerçeği açıklama yolunda sadece birer basamak olabilirler, literal olarak alınamazlar. Fakat perenyal ve nihai görüş, Dvaita (Dualizm) değil, Advaita’dır. (İkilik dışı/Monist/Tekçi) Advaita; 108 Upanishad’ta, Tao Te Ching’te, Plotinus’un Ennead’larında, Çeşitli Mahayana Buddhizmi Sutralarında, Zen’de, Valentin Gnostisizminde ve Ibn Arabi gibi Vahdet-i Vücud ekolü tasavvufçularda kendisine yer bulan, evrensel bir görüştür.

5 Şubat 2016 Cuma

Taşların Tılsımı


Yıldızların yarattığı kötü etkilerden, çevrenizde kaynaklanan olumsuzluklardan ve sağlığınızda aksi giden birşeylerden şikayetiniz varsa, bundan kurtulmanın da bir yolu var. Tarih öncesi çağlardan beri önce sağlık amaçlı ardından da süs amaçlı olarak kullanılan, taşların koruyuculuğuna, şifa dağıttığına inanılıyor. İşte bu yüzden en uygun taşı kendinize seçmeli ve ne istiyorsanız, o taşı ona göre taşımalısınız.
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-akik-jpg
 
AKİK
Akik taşına kimileri de Ateş Taşı ya da Gezgin Taşı derler. Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır. Uğur ve bereket taşıdır. Donuk akik, kan dolaşımını kolaylaştırır. Erkeklerde erkeklik bezini, kadınlarda yumurtalıkları korur. Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir. Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır. 
Hemen hemen tüm burçların özelliklerine uyar. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-ametist-jpg
AMETİST
Ametist, kuvars ailesinden mor ya da mavi-mor renkli bir taştır. Asırlar boyunca değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, Asya ve Mısır’da mühür olarak değer kazanmıştır. Eski çağlarda “sarhoşluğu yok eden taş” olarak bilinirdi. O zamanlarda bir kısım kadeh, çanak, kap gibi şeylerin birçoğu ametistten yapılmaktaydı. Ametist, endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır. Strese, migrene, iştahsızlığa, göz ağrılarına, akciğer hastalıklarına iyi gelir. Kuars kristallerinin arındırılmasında kullanılır. Negatifleri toplar. Meditasyon için en ideal taşlardandır. 
Ametist astrolojide de başak, oğlak, kova ve balık burcu insanının taşı olarak da bilinir. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-aquamarine1web-jpg
 
AQUAMARİNE
Manası Su Damlasıdır. Gök Zümrüt de denilen Aquamarine, soluk mavi-yeşil renkli bir taş olmasından dolayı, Sakin Taş olarak da bilinir. Her ne kadar Sakin Taş denilse de, Cesaret taşı olarak adlandırılır ve onu taşıyana ya da takana özellikle ölüm karşısında cesaret verdiği söylenir. Aile saadetini güçlendiren taş denir. Bu taşı renginden dolayı, özellikle denizciler tılsım diye kullanırlar. Renginden dolayı kahinler tarafından geleceği görmek için de kullanıldığından Kahin Taşı olarak da anılır. Akıl almaz renklerde bulunabilen Aquamarine, mücevheratta kullanılır. Ona muhteşem mavi rengi verebilmek için dört yüz derecede ısıtılması gerekir. Bu güzel taşın en çarpıcı örnekleri Brezilya’dan çıkar. Aquamarinin sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Beden ve zihin ilişkisini kuvvetlendirir. Duyarlılık sezgisini arttırır. Böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir, vücudu temizler. 
Astrolojik olarak koç, ikizler, akrep, kova ve balık burçlarının taşlarındandır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-aventurin-jpg
AVENTURİNE
Metalik parıltılar saçan ve tanecikli bir yapıya sahip, açık yeşil bir Kuvars türü olan Aventurine aynı zamanda Yıldız Taşı da denmektedir. Kalbin yakınına yerleştirildiğinde, kalbi diğer insanların olumsuzluklarından koruyacak bir enerji yayar. Bu taşın Yeşim taşı ve Pembe Kuvars arasında bir yumuşaklığı vardır. Sizin, fazla hassaslaşmadan yumuşak ve açık yürekli olmanızı sağlar. Kalbini kapattıktan sonra şimdi yeniden açmaya hazırlanan kimseler için yatıştırıcı bir etki yapar. Bu pürüzsüz taşı göğsünüzün üzerinde doğrudan cildinize temas ettirmek en iyi yoldur. Şayet taş sivri ise, o zaman sivri ucu yukarıya getirmek gerekir. Bu taş sınırsız imkanlar taşıdır, size geniş ufuklar açar. Hayal kuranların taşı olarak da tanınır. Kendinizi sınırlanmış, engellenmiş, dar düşünce kalıpları ya da modası geçmiş davranışlar içine sıkışmış hissettiğinizde bu taşı kullanabilirsiniz. Özellikle kendi bildiğini okuyan genç insanlar için çok uygundur. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-aytasi-jpg
 
AYTAŞI
Ay'ın parıltısını yansıttığı söylentilerinden dolayı bu ismi alan Aytaşı, lenfotik sistemdeki bozuklukları ortadan kaldırır. Duygusal dengeleyici vasıflara sahiptir. Tutumlarda esneklik yaratır. Duyu ve sezgi hassalarını güçlendirir. Kramplara iyi gelir. Bu taş hakkında en çok rivayeti ortaya çıkartan yerlerden biri de Hindistan'dır. Hindistan da kutsal bir taş olarak kabul gören Aytaşı'nın sevgilileri daha ihtiraslı yaptığı da söylenir. Aytaşı, kadınlar tarafından kısırlığa iyi geldiği ve üreme organlarının sorunlarını çözmesi ve de kolay doğum yapmaya yaradığı için taşınır. Kişilerdeki egoizmi giderdiği ve fazla yemek yeme dürtülerini ortadan kaldırdığı da bilinir. Aytaşı üzerine yapılan rivayetlerin en çarpıcısı da, onu tılsım olarak taşıyan kişiyi şöhretli ve görünmez yaptığıdır. Yıldızı düşük olanların kullanması gereken bir taştır.
Burçlar kuşağına yengeç, terazi, akrep, kova ve balık burcunun taşıdır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-azurit-jpg
AZURİT
Bir çeşit bakır cevheridir. Sinir sistemindeki enerji akışını arttırır, oksijenin daha iyi kullanılmasını sağlar. Psişik güçleri arttırıcı özelliğinin yanı sıra, düşünceleri berraklaştırır. Uzun süre araba kullanan ya da bilgisayar başında çalışmaktan dolayı gözleri yorulanlar için çok iyidir. İki tane Azurit taşı adet dönemi kramplarında ya da yumurtalık sancılarını gidermek için kullanılır. Azuritin mavi olanı rahatsızlık giderici olarak kullanılabilir. Azurit ile Malahit taşı birlikte kullanıldığı takdirde gömülü olan duygular ortaya çıkar. Aynı anda bir mücevher olan Azuritten yapılma kolye ya da küpeler, ruhsal olarak uyanık kalmanızı sağlar. Ayrıca sizi merkezde tutarak konuşkan olmanıza yardım eder. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-elmas-jpg
 
ELMAS
En sert ve kıymetli taş olan Elmas için “rüyaların taşı” da denilmektedir. Beyin fonksiyonlarını ve kişilikteki blokajı ortadan kaldırıcı özelliklere sahiptir ve aynı zamanda temel bir tedavi edici niteliktedir. Bedeni temizleyerek negatif kuvvetleri yok etmesinin yanı sıra zihin/ruh/beden üçlüsünü birleştirici ve bütünleştirici gücü de bulunur. Bolluk, saflık, masumluk ve sadakat simgesidir. Mücevher olarak da yüzükten tutun, kolye ve küpeye kadar bir çok çeşitte kullanılmakta olup kıymeti son derece yüksektir. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-hematit_1239104797-jpg
HEMATİT
Hematit, demirin başlıca kaynaklarından biridir. Narin bir kristal çeşididir ve işlenirken Mohs'a göre 6,5 sertlikte olmasından dolayı çok titiz bir çalışma ister. Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Mafsal romatizmasına iyi gelir. Dalağın doğru çalışmasını sağlar. Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir. Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir. Eski çağlarda tılsım olarak kullanılan taşların başında gelir, ancak modern çağda da insanlar bu taşın bel soğukluğuna iyi geldiği inancındadırlar.
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-6yy-jasper-red-jpg
 
JASPER
Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir ve çok kuvvetli bir tedavi edicidir. Toprak elementini temsil eder. Sindirim sistemi ve safrakesesini güçlendirir, endokrin (hormon) sistemine denge sağlar. Kişinin kendini sağlıklı, güçlü hissetmesini sağladığı gibi fiziksel direnci arttırır. Sevginin ve inanç sisteminin simgesi olarak bilinen bir taştır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-kalsedon8-jpg
KALSEDON
Kalsedon, kuvars ailesinin üyesi bir taştır. Şeffaf, yarı şeffaf veya donuk olabilir. Salkım şeklinde sarkıtlar halinde ve kaya oyuklarının astarlarında oluşur. Bazı zamanlar küçük bir miktar Opal içerir. Fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal dengeleyicidir. Herkes arasında kardeşliği teşvik eden bir taştır. İyimserlik ve iyi dilekleri sembolize eder. Düşmanlığı, huzursuzluğu ve melankoliyi yatıştırır. Cömertliği, hassaslığı, anlayışı arttırır, minerallerin etkili bir şekilde özümsenmesini sağlar. Zihnin sağlamlığını arttırarak, bunamayı tedavi eder. İyi konuşmayı sağlar. Renginden dolayı nazar için de iyidir.
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-kaplangozu-jpg
 
KAPLAN GÖZÜ
Bir kuvars cinsi olan Kaplan Gözü, bazı kesimlerde “Bağımsızlık Taşı” diye de anılır. Buna sebep, taşın kendisini üzerinde bulunduran kişileri başka insanlara karşı daha az bağımlı yaptığına inanılmasıdır. Bu özelliği ikili ilişkileri zedelediği gibi, iş hayatında da ortaklıkları sona erdirebilir. Bu sebepten de çelişkili bir taş diye de adlandırılır. 
Sahiplenme arzusunu güçlendirir. İnsanın kendisini işine vermesini sağlar, konsantrasyonu güçlendirir. Sindirim sistemi bozuklukları bu taş sayesinde giderilebilir. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. Duygusal denge unsurudur ve inatçılığı azaltan bir taş olarak bilinir. Maskulen enerji verdiği gibi, kişilerin olayları net algılamasında rol oynar. Kaplan Gözü'nün bir özelliği de nazardan koruduğuna inanılmasıdır. Daha çok eski zamanlarda bu niyetle kullanılırdı. 
Oğlak ve yengeç burçlarının taşı olarak bilinir. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-kehribar-jpg
KEHRİBAR
Taş olarak bilinir ama, reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar. Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatrı tedavisinde kullanıldığı gibi günümüzde de bu yöntem çok yaygındır. 
Bütün sarı taşların aslan burcu insanına iyi geldiği bilinir. Bu sebeple aslanlara uyarıcı bir etki yapar. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-cpa_13_tanzania_chrysoprase_5lbs-jpg
 
KRİZOPRASE
Çok güzel ışıltıları olan bir taştır. Nörotik durumlarda dengeleyici ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Depresif durumlarda ise rahatlatıcı özellikleri vardır. Kişinin problemlerini görmesine yardımcı olarak, kendini tanımasını sağlar ve iç huzuru verir. Seks konusunda kaygıları olanlar ya da seksüel bozukluk taşıyan kişiler bu taşı kullandıkları takdirde bir çok cinsel problemi de halletmiş olurlar. Bu taş aynı zamanda kişisel yeteneklerin ortaya çıkmasında da büyük rol oynar. 

KUVARS KRİSTALİ
Yüzyıllardır tedavi ve sihir alanlarında kullanılan Kuvars Kristali, dünya kabuğunun yüzde on ikiden fazlasını oluşturmaktadır. Oksijen ve silikonun bileşiminden oluşan Kuvars, bugün tedavi edici nitelikleri en fazla olan taşların başındadır. Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerji toplar,aktive eder, biriktirir, geçirir ve kuvvetlendirir. Ayrıca düşünce formlarını aktive eden bir özelliği de vardır. 
Kuvarsın özellikle güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağladığına inanılır. Kahinlerin kristal küreler kullanarak yorumlarda bulunmaları, onun zihinsel konsantrasyona ne kadar etki ettiğinin de bir göstergesidir. 
Kuvars kristallerinin cinslerine göre çeşitli isimleri vardır. 

Hangi Taşın Tılsımı Ne?-rose-quartz-tumbled-jpg
 
ROSE KUARS 
Pembe kuvarsa Aşk Taşı denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşı da yararlı olduğu kabul edilir. Sempati kazandırır. Rahatlatır ve ferahlatır.




 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-krystal_quartz_ball-jpg
KRİSTAL KUARS : Bildiğimiz şeffaf kuvarsa halk arasında kaya kristali denir. Yeryüzünün çocukları diye bilinir. Enerji simgesidir. Vücuttaki fazla elektriği alır, eksiği tamamlar. Tansiyonu düzenler, meditasyonda kullanılır.


Hangi Taşın Tılsımı Ne?-fume-kuvars-jpg
 
FUME KUARS
Rüya Taşı olarak da bilinen dumanlı kuvarsın umutsuzluğa, üzüntüye, öfkeye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı taş sahibini koruma altına aldığına inanılır. 


Çok yönlü bir mineral olması onu saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılır hale getirmiştir. 
Kuvars kristalleri hemen hemen tüm burçlarda kullanılabilecek bir taştır.

 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-lal-jpg
LAL
Tehlikeyi haber veren taş olarak geçer. Tehlike karşısında taş rengini açar. 
Dairesel veya oval biçimli bir taştır. Lal’in erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıdır. Üzerinde taşıyanı, bedensel zayıflığa ve acımasızlıklara karşı koruduğu bilinir. “Hayal Kuran” ve ” Merhamet Taşı” olarak da bilinir. Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırdığı, cinsel dengesizliğe karşı koruma taşı olarak bilindiğinden bazı yerlerde “Tutkuların Taşı” olarak da bilinir. Latince adı Garanatum’dan gelen Lal taşı, Garnet olarak da adlandırılır. Kalp şeklinde yapılmış tılsım Lal’ler, eşleri ve sevgilileri cezbetmeye yaradıkları gibi, yatak ve yastık altına konulduğunda kötü rüyaları ve gecenin kötü ruhlarını kovar. Bedeni kuvvetlendirir, temizler, canlandırır. Bilhassa kan damarları için çok yararlı bir taş olan Lal, hayal gücünü harekete geçirir, sevgi ve şefkati sembolize eder. 
Koç, akrep, oğlak ve kova burçlarının taşı olarak bilinir. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-lapis-lazuli-im-jpg
 
LAPİS LAZULİ
Doğadaki taşların arasında saf olmayan taşlardan biri olan Lapis Lazuli, lazurit ve diğer mavi minerallerin bileşimidir. Bütün buna rağmen o dünyanın en değerli taşlarından biri olma özelliklerinden bir şey kaybetmez. Çok eski medeniyetlerce de bilinen Lapis Lazuli, bir zamanlar Mısır Kralı Tutankamon’un mezarını süslerdi. Bu taş her zaman mavidir, ancak rengin yoğunluğu çıkarıldıkları bölgelere göre farklılıklar gösterir. Gece Taşı ya da Gerçek Taşı olarak da adlandırılan Lapis Lazuli, renginden dolayı göklerin sembolü olarak kabul edilir. İsim anlamı da “Göklerin Taşı” anlamını içermektedir. Küçük çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından uzak tuttuğu için çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirir, tiroid bezlerini harekete geçirir. Tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi vardır. Zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılır. Yaratıcı ifade, fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır.
Terazi, yay ve balık burçlarının taşı olarak bilinir. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-magnezit-jpg
MAGNEZİT
Yeryüzünde bilinen en değerli minerallerden biri olan Magnezit, hassas işlenebilme özelliklerinden dolayı değerli taş olarak pek tercih edilmez. Endüstriyel açıdan yaygın bir ticari ve tıbbi kullanımı olan en önemli materyallerden biridir. Beyaz, gri, sarı ve kahverengi renklerinde olurlar. Analiz etmek, kendini tanımak ve araştırıcılık ruhunu geliştirmeye yardımcı olan bir taş olduğu gibi, kişileri motive etmesi ve farkındalığı arttırma özellikleri de bulunur. Hayal gücünü ve yaratıcılığı arttırdığı ve meditasyonlarda iç huzuru sağladığı da bilinir. 
Koç burcunun taşı olarak bilinir. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-malahit_b-jpg
 
MALAHİT
Malahit, yeşil ve üzerinde daha koyu yeşil ortak merkezli çizgileri olan bir taş olup, özünde neşe taşır. İsminin anlamı da arındırıcı demektir. Sakinleştirici bir taş olup, uyku ve uyumaya yardım eder. Güneş sinir ağı chakrasının üzerinde kullanıldığında, içimize gömdüğümüz acıları tekrar ortaya çıkarma gücü vardır. Bu eski acıların kendini ifade etmesiyle taşıdığınız kederin ağırlığını da üzerinizden atabilir ve neşenize tekrar kavuşabilirsiniz. Neşe enerjisi, hızla dönen bir enerjidir ve her bir chakrayı çevreleyen enerjiye benzer. Malahit, iki ayrı tondaki yeşil rengi ile yeryüzünün titreşimlerini tutar. Siz toprağın gücünden etkilenirken, toprak da size sevgi ve huzur sunar. Bu kendinizi yeterince güçlü hissetmenizi sağlar, böylece eski acılardan da kurtulursunuz. Malahit, aynı zamanda pankreas ve dalak fonksiyonlarını da arttırdığı gibi, kaygı ve tansiyonu da dengeleyip, hücreleri yenileme özelliği de sergiler. Dolaşım sistemi ve kalbi kuvvetlendirir ancak bu taşı aşırı duygusal olduğunuz günlerde fazla kullanmamalısınız. Sol elde oynanırsa vücuttaki statik elektriğin fazlasını alır.
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-obsidyen-jpg
OBSİDYEN
Renginden dolayı kimileri ona Kara Kadife de derler. 
Obsidyen’in en tutulan cinsi üzerinde beyaz lekeler olan Kar Taneli Obsidyendir. Bu tür aynı zamanda Saflık Taşı olarak da bilinir. 
Karın ve bağırsakları etkileyerek iyileştirir, zihin ve duyguyu birleştirir. Maskulen enerji verir, negatif unsurları yok eder. Kaygıyı azaltır, bilinçaltındaki blokajları temizler. Akıl ve sevgi ile bağlarımızdan kopmamayı simgeler. 
İkizler ve yay burçlarının taşıdır.

Hangi Taşın Tılsımı Ne?-oniks-jpg
 
ONİKS
Kaygı azaltıcıdır, kadın/erkek kutuplaşmasını dengeler ve ilişkileri kuvvetlendirir. Kontrol ve denge unsuru bir taş olan Oniks, bağımlılıklardan kurtulmaya da yardım eder. Değerli bir taştır ve kişinin konsantrasyonunu sağladığı gibi nazara karşı da kullanılır. Kimi yerlerde zaman zaman “Ayrılık Taşı” diye de nitelendirilir. Çeşitli renkleri olan Oniks, kişinin hangi konuda enerji desteğine ihtiyacı varsa onu sağlayan bir taş olarak da bilinir. Gelecek kaygılarını yok ettiği gibi kişilerde farkındalığı da sağlar. 
Aslan burcuyla ilişkilidir.
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-mercan-jpg
MERCAN
Bir deniz ürünüdür. Kireç karbonatı, magnezyum, silis karbonatı, magnezyum florüt ve kalsiyumdan oluşmaktadır. Pek çok kişi Mercanın, kalbi ve dalağı güçlendirdiğini söyler. Ayrıca Mercan, nazara iyi geldiği gibi, konsantrasyon eksikliğini de giderici özelliğe sahiptir. Başta sedef hastalığı olmak üzere, bir çok cilt hastalığının da iyileştirilmesinde kullanılabilir. Solunum açıcı etkisi vardır.
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-opal5-jpg
 
OPAL
Kuvarsın bir çeşididir ve kuvars gibi silis oksittir. Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak da bilinen Opal, karışık bir geçmişe de sahiptir. Kimisi onu talihsizlik getiren bir taş olarak nitelerken, kimisi de güven duygusunu taze tutmak ve düşmanlara karşı güçlü olmak için üzerinde taşır. Sevgi ve şevkat simgesi olup, koşulsuz sevgi verme özelliğine sahip olanlar kullanabilir. Yoksa tarihteki gibi uğursuz taş olma özelliği ortaya çıkabilir. Eklem iltihabına iyi gelir. Ayrıca negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleyici olduğuna da inanılır. Görme duyularını güçlendirip, sezgi arttırıcı etkisi vardır. Üst ben’e ulaşmak için kullanılabilir. Özellikle mücevheratta kullanılan Opal, insanın avuç içi ısıyla renk değiştirme özelliğine de sahip yegane taşlardan biridir. 
Opal ; terazi, akrep, yay ve balık burcu insanlarına iyi gelen bir taştır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-pirit-jpg
PİRİT
Üzerinde altın rengi benekler oluşmuş çok güzel ve değişik görünümde bir taştır. Hazımsızlık çekenler için tavsiye edilebilecek bir taştır ve aynı zamanda da kan dolaşımına iyi gelen özellikleri vardır. Beyin fonksiyonunu arttırıcı gücü ve kişilerin dünyaya pembe gözlüklerle bakmasını sağlayıcı fonksiyonları ile birlikte irade gücünü de yükseltir. Diğer bireylerle uyumlu çalışmanın gerçekleşmesine de yardımcı olur. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-safir_yuzuk-jpg
 
SAFİR
Dünyanın en pahalı ve değerli taşları arasında bulunan safirler, sert ısılara dayanıklı ve muhteşem mavi renkte ve beyaz damarlı olurlar. Dünya yüzünde en değerli ve ünlü Safirler Hindistan’dan çıkmışlardır. Mohs ölçeğine göre Safir Elmastan sonra gelen sertlik derecesine sahiptir. Safirler saf iken renksiz bir mineral olan Korondumun bir çeşididir. Çok değerli bir mücevher olması onları aranılır bir hale getirmiştir. Bugün bilinen en büyük Safir, 563 kıratlık Hindistan Yıldızıdır ve New York Doğal Tarih Müzesinde teşhir edilmektedir. 330 kıratlık olan bir diğer Safir ise Asyanın Yıldızı adlı taştır ve Washington DC’de sergilenmektedir. Kalp ve böbrekleri kuvvetlendirir ve tüm salgı bezlerini harekete geçirici özelliği vardır. Psişik yetenekleri arttırır ve sezgi gücünü güçlendirir. Bundan dolayı yaratıcı ifadenin gelişmesinde büyük rol oynar. Karışıklığın ortadan kalkmasına neden olup kozmik farkındalığı arttırır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-sitrin-gif
SİTRİN
Sarıdan açık kahveye doğru giden bir renk yelpazesi oluşturan sitrin, birçok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar. Kendine güveni güçlendirir, insanın kendine zarar verici eğilimlerini yok eder. Sitrin masaj yağlarını etkinleştirmek için de kullanılır. Bu taş yağa enerji vererek, dolaşımı hızlandırır ve deriye daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Sitrini ucu aşağı gelecek şekilde boynunuzda taşımanız gerekmektedir. Bu size güven ve evrensel güç sağlar. Bir diğer adı da Tüccar Taşı olan Sitrini, bazı inanan kişiler kasalarına koyarlar. Bunun nedeni onların parasal güçlerini arttırdıklarına inancıdır. Bazı kişilerde onun talihsiz bir taş olduğu fikrindedir ve her ne olursa olsun ona el sürmemeye çalışırlar.
Astrolojide aslan ve başak burçlarının taşlarından biridir. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-topaz-jpg
 
TOPAZ (SARI YAKUT)
Eski zamanların en kudretli taşlarından biri olan Topaz’ın, göz hastalıklarını ve veba gibi salgın hastalıkları ortadan kaldırdığı söylenir. Bir adı da “Aşk Taşı” olan Topaz’ın pek çok rengi mevcuttur. Bu taşın sağlıksız insanları sağlığına kavuşturduğu, onları korkaklıktan ve ahlaksızlıklardan koruduğu bilinir. Çok güzel ve nadir bulunan taşlardan olan Topaz, özellikle mücevher yapımında kullanılır. Doğal ve muhteşem ışığıyla göz kamaştırıcı bir taştır ama, renksiz ve değişik renk gruplarına da rastlanabilirler. Sarı Topazla Turuncu Topaz en değerli çeşitleridir. Bugün dünya yüzünde en değerli Topaz’ların çıkarıldığı ülke Brezilya’dır. Topaz kristalleri genelde dörtgen şeklinde olur. Topaz elmasla aynı ağırlığa sahip yegane doğal değerli bir taştır. Şeffaf Topaz kimi zaman elmastan ayırt edilemez, bu benzerlik ancak Mohs ölçeğiyle ayırt edilebilir. 
Aslan, başak ve balık burcunun taşıdır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-turquoise-jpg
TURKUVAZ (FİRUZE)
Bilinen taşların ve de tılsım olarak kullanılan taşların en popüleridir, çok sayıda da koruyucu özelliği bulunur. Bütün bedeni kuvvetlendirir, hücreleri yeniler, kan dolaşımı, ciğerler ve solunum sistemini canlandırır. Sakinlik verir ve yaratıcı ifadeye güç kazandırır. 
Nazara karşı iyidir. Olumsuzu olumluya çevirir. Bilinci geliştirir. Tansiyonu düzenler, kalp hastalıklarına iyi gelir. Kadınlık özelliklerini arttırır. Duygusal denge, iletişim, sadakat ve dostluğu sembolize eder. Turkuvaz eski çağlarda hayvanları kötü etkilerden korumak için At Tılsımı olarak da kullanılırdı. Aztek uygarlığında ise bu taşa “Tanrıların Taşı ” adı verilmişti. 
Turkuvaz, boğa, başak, akrep, yay, oğlak ve balık burçlarının taşı olarak da bilinir. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-yakutt-jpg
 
YAKUT
Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir. Ona, Hindistan’da “Değerli Taşların Efendisi” adını yakıştırmışlardır. Amerika, Avrupa’da çıkarılmasına rağmen Hindistan ve Güneydoğu Asya Yakut’un anavatanıdır. Elmas’tan sonra en sert değerli taştır. Kan dolaşımına pozitif canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişiyi sınırlamalarından kurtardığı gibi, kendinden fazla diğerlerini düşünmesine yol açar. Cesaret, ruhsal gelişme, liderlik, mutluluk duygularını arttırır. Cinsel aşırılıklara da iyi geldiği söylenenler arasındadır. 
Astrolojik olarak koç, yengeç, aslan, akrep, yay ve oğlak burçlarının da taşıdır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-yesim-jpg
YEŞİM TAŞI (JADE)
Binlerce yıl öncesinde bu yana Çinliler Yeşim taşını en değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre büyük Çin Ejderinin yeryüzüne boşalttığı tohumların donmuş hali Yeşim taşını oluşturmuştur. Günümüzde bile Çinli işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşırlar, bir işe başlamadan önce onu tutar, okşar ve ondan güç alırlar. Bu taşın hayvan biçiminde yontulmuşları bugün bile çok revaçtadır. Ayrıca Yeşim taşının akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna ve kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine de inanılmaktadır. İyi ilişkiler, vefalı dost simgesidir. Böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ateşi düşürür.
Astrolojik olarak koç, boğa, ikizler, başak ve terazi burçlarının da taşıdır. 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-yilantasi-jpg
 
YILAN TAŞI
Genellikle de tılsım yapımı için kullanılan Yılan Taşı, kadim Mısır Uygarlığı’ndan beri kullanılmaktadır. Taşın bu ismi alması, dış görünümünün bir yılanın derisine benzemesindendir. Bu sebepten dolayı da her türlü böcek sokmaları, akrep ve yılan sokmaları gibi durumlar için iyileştirici olarak kullanılır. Ayrıca kişilerde romatizmal rahatsızlıklara da iyi geldiği söylenir. Bu taşla romatizma tedavisi yapmak için, ağrılı yerlere bu taşı sarmak gereklidir. Diğer yandan cerahatlerdeki biriken irini akıtmak için de kullanılabilen bir taştır. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-olivin-zeberced-jpg
ZEBERCET (OLİVİN)
Kalp, pankreas, dalak ve ciğer üzerinde olumlu etkisinin yanında, doku bozulmalarını da önleyici özelliği olan bir taştır. Rengi bağlı olduğu Zümrüt familyası gibi yeşil bir taştır. Bedeni temizleyip vücut-zihin dengesini sağlar, kaygıyı düşürüp zihni açar ve kişisel büyümeyi hızlandırır. Aygıtların kaydedemediği kalp çarpıntılarına ve sebebi bilinmeyen korkulara iyi gelir.
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-zirkon-jpg
 
ZİRKON
Mücevher olarak kullanılan taşların en ünlüsü olan Zirkon, tamamen renksiz olabildiği gibi, kahverengi, yeşil, kırmızı ve sarı da olur. Zirkon aynı zamanda Zirkonyum elementinin de başlıca kaynağıdır. Mücevher olarak kullanılacak olan Zirkonların en değer göreni renksiz olanlarıdır. Elmasa benzetilmesine rağmen sertlik derecesi elmastan 2,5 Mohs daha azdır. Zihni kuvvetlendirici bir taş olan Zirkon, ince ve kalın bağırsak hareketlerine faydalı ve uyumayı kolaylaştırıcı özelliğe de sahiptir. Bunun yanında duygusal denge unsuru olarak da bilinmektedir. 
Aslan, başak, yay ve kova burçlarının taşı olarak bilinir. 
 
Hangi Taşın Tılsımı Ne?-zumrut-jpg
ZÜMRÜT
Dünyanın en kıymetli taşlarından biri olan Zümrütler mitlerin ve efsanelerin taşıdır. Geçmişte Şeytanın Cennet’ten kovulurken alnından düşen taşın ve Kutsal Kader’deki taşın da Zümrüt olduğu söylenir. Renginin yeşil olması nedeniyle bu taşın yağmur yağdırdığına inanılırdı. Bağışıklık sistemi,sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbreği kuvvetlendirdiği bilinir. Beden-ruh-zihin için tonik vazifesi görür ve kuvvetli bir duygusal dengeleyicidir. Kadında ve erkekte üretkenliği arttırır. Göz ağrılarını, iltihap ve kırıklığı giderir. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır unsurlarını içerir. Zümrüt’e kimi yerlerde “Koşulsuz Aşk Taşı” da denmektedir. Sevgililerin birbirlerine verebilecekleri en iyi armağan olarak görülür. Bazı İslam ülkelerinde Zümrüt’ün var olan koruyucu tılsım gücünü bazı ayetler okunarak daha da güçlendirildiğine de rastlanmıştır. 
Koç, boğa ve ikizler burçlarının taşıdır.