30 Eylül 2015 Çarşamba

Astroloji - Chiron Yıldızı - Sentorlar - Mitoloji

Chiron ( Okunuşu Şiron ) 1977 yılında Satürn ile Uranüs’ün yörüngeleri arasında bulunan küçük bir platoneiddir. Platoneid Güneş sistemi içindeki gezegen yapısında ve göktaşları ile esteroidlerden farklı gök cisimlerine verilen addır. Bu yapısı ile Chiron astrolojik çalışmalarda bir gezegen olarak değerlendirilir. Chiron’un astrolojik anlamı, karakteri ve etkilerini astrolojinin gelişim çizgisi içinde diğer planetlerin bulunuşları ve zaman/gözlem çalışmalarının verileri ile irdelemeye başlayabiliriz. Uranüs’ün 1781 yılında bulunuşu ile Dünyada isyanlar,ayaklanmalar,büyük değişim ve devrimler çağı başlamıştır. Bu tarihlerde Amerika İngiltere’ye karşı ayaklanmış ve karşı isyanlar başlamış, Fransa’da sınıf savaşları giderek büyümüş ve Napolyon Avrupa boyunca ilerlemiştir.

Uranüs ve 1781 Dünya tarihinde birçok yenilik, birçok değişim yaşandığı zamanı temsil ederler. Neptün’ün bulunduğu 1846 yılı ise romantik Çağın başlangıcıdır. Aynı zamanda bu dönem fakir, muhtaç ve kimsesiz insanlar için rahat yaşama doğduğu zamandır. Sanat ve sanatçılar önem kazanmış,o ana kadar aç olan birçok kabiliyetli ressam, müzisyen ve heykeltıraş kendilerini tanıtarak para kazanmış, ünlü olma fırsatını yakalamışlardır. Ve 1848 bir yanda faşizm ve totaliter rejimlerin doğuşunu diğer yanda ise modern bilim olarak psikolojinin ortaya çıkışını ve insan yapısı, düşünce,davranış farklılıkları gibi konuları derin incelemeye alınması gündeme getirmiştir. Bu eşzamanlılık aynı zamanda Pluto’nun karakteri ile ilgili birçok anlamlar içerir. Aynı yaklaşım içerisinde 1977 yılı için Dünya tarihi toplumlar arası işbirliği fikrinin doğup,süratle geliştiği çok kritik bir zamana tanık olmuştur.

Chiron’un bulunması ile eşzamanlı olan bu olaylar bize Chiron’un genel etkileri ve toplumsal sonuçlar hakkında fikir vermektedir. Tabii ki bu çok genel bir yaklaşım olmakta. Daha detaylı bir Chiron analizi için mitolojiyi incelemek gerekir.

Mitolojide, Chiron’un babası Satürn ve annesi Philyra’dır. Kız kardeşlerinden birisinin ise Oceanus olduğu bilinir. Efsaneye göre Satürn’ün karısı Rhea ,kocası ile Philyra’ı beraber olurlarken yakalamış, ancak bu sırada Satürn kendini çok iri bir ata çevirerek kaçmıştır. Satürn ile Philyra’nın beraberliğinin mahsulü olan Chiron vücudunun yarısı insan ve yarısı at olarak doğmuştur. Chiron ilk Centaur ( Santor ) dur.

Bu doğumdan sonda Philyra bir Santor doğurmanın büyük şaşkınlığı ile içinde bulunduğu acı ve korkudan kurtulmak için tanrılara dualar etmiş ve yeni doğan çocuğundan kurtulmak için her bedeli ödeyebileceğini dualarında tanrılara iletmiş ve tanrılar ise cevap olarak Chiron’u Philyra’nın bir daha göremeyeceği kadar uzaklara götürmüşler, ancak bunun bedeli olarak Philyra’yı bir limon ağacına çevirmişler. Chiron ilk büyük üzüntüsünü,ilk büyük yarasını annesinin kendini dışlaması ile almıştır. Chiron bu anlamda doğum kartlarında yaşamın dışlanmaya hassas önemli bir bölümü ifade eder.

Chiron sembolik yapısı ile sağlam,dürüst ve kutsal nitelikli bir insan ile güçlü bir hayvan gibi doğa ile bütünleşmiş,doğanın bir parçası olmuş anlamlı bir yapıyı anlatır. Chiron’un doğayla olan bütünlüğü tıpkı bir şaman ( tanrısal güçleri ile insanlara ve topluma düzen ve sağlık veren yüce,kutsal insan ) gibi ona tedavi edici, iyileştirici ve düzenleyici unsurlar verir. Tanrının oğlu olan Chiron akıl ve zekayı,düşüncenin gelişimini ifade eder. Medikal çalışmalardaki başarıyı anlattığı gibi, müzik, kültür ve ahlak, avcılık, savaş ve astroloji’ yi de belirtmektedir. Chiron gelişmesine yardımcı olan Jason, Hercules, Asclepius ve Archilles’in etkisi altında kalmış, geniş bir alanda eğitim alarak bilgi ve eğitimin sembolü haline gelmiştir. Chiron kendi eğitimimiz ile kişiliğimizin toplum içerisinde geleceği yeri ve öz kültürümüz ile toplumun bizi nasıl tanıyacağını anlatır. Ancak bizim geleceğimiz toplusal konularda yaşayacağımız üzüntü ve duygusal yaralanmalarında belirleyicisidir. Doğum haritasındaki yeri,o evin anlamı içerisinde bizim kişisel çabamız ile gelebileceğimiz yeri, makamı ve aşamaları anlatır. İçinde olduğu evin yaşamımıza etki edecek hassas yönleri var ise bunlarında önem kazanmasına yol açar. Chiron’un bulunması ile gündeme gelen klinik psikoterapi çalışmaları,duygusal yaralanmaları ve rahatsızlıkları anlattığı gibi, bu sorunların şifa bulması için yapılan çabaları da göstermektedir. Birçok ünlü terapist ile büyük duygusal çöküntüler yaşamış kişilerde Chiron etkisinin güçlü olduğu görülür.

Chiron kişileri bir kahraman gibi hazırlar. Sadece gündemde olan bilgileri ve bilimi değil,gelenek,ahlak ve kültürel değerleri de öğretir. Öğrenme ve kendini yetiştirme hırsını verir. Ayrıca bilgimizi aktarma ve öğretmenlik duygularımızı da geliştirir. Bilgi kendimiz için değil,toplum için gereklidir. Öğretmek için öğrenilir. Bu kişisel ve toplumsal dayanışmanın da temellerini oluşturur.

Chiron’un yörüngesi Satürn ile Uranüs arasında bulunur ve bu iki büyük prensip arasındaki bağları oluşturur. Chiron bulunduğu konumda eğer Uranüs ile ilişkide ise, onun yaratacağı değişim ve yeniliklere kişisel üstünlük ve toplumcu bir yaklaşım verir. Değişimler için gruplaşmış dernekleşmenin gereğini belirler. Bu oluşumları gerçekleştirir. Chiron yaratıcılık, sezi gücü, hissi kabiliyetler verdiği gibi, mistik, Okült ve dünya altı ile ilgili duygu ve çalışmalara da işaret eder. Çok içkili olan Hercules efsaneye göre bir tartışma sonucunda Chiron’u zehirli bir ok ile omzundan yaralamış. Hercules’in okundaki zehiri ise ölümlü Hydra vermiş. Bu amansız zehir karşısında hemen öleceği düşünülen Chiron kendi yaptığı bir ilaç ile kendini tedavi etmiş. Bu mitolojik anlatım bize çok ilgi çekici bir formülü anlatır. Chiron türlü zorluklar karşısında kişinin kendi gücü ile savaşmasını kendine çareler bulmasını anlatır. Başkalarına da yardım hissi geliştirir. Bu düşünce daha önce anlatılan bir Şaman benzetmesine uyum sağlamaktadır.

Chiron bilgisini, bilgeliğini ve yardımseverliği ile Tanrılar tarafından ölümsüzlükle ödüllendirilmiştir. Ancak bu ödül Chiron’u değişik bir konuma getirir. Chiron bir yanda hassaslığı ile kendi acıları ve üzüntüleri içerisinde sarmalanacak,ancak ölümsüzlüğü bunun sonuna dek böyle kalmasına neden olacaktır. Çözüm çabuk bulunur. Prometheus kutsal ateşi Tanrılardan alarak Dünya yüzüne getirir.Ateş ceza ve adaleti,hırs ve öncülüğü anlatmaktadır. Prometheus ile anlaşan Chiron ölümsüzlüğü Prometheus’a vererek yerine geçer. Bu anlaşmadan dolayı Chiron ile Prometheus sonsuza dek birbirlerine muhtaç kalacaklardır. Chiron dünya yüzündeki zeka ve erdemleri temsil ederken, Prometheus aydınlığı ve görebilmeyi sağlayan, gizli kalanları ortaya çıkaran ateşi elinde tutar. Chiron bulunduğu evde, ateş gibi sıcak fikirlerin pratik hayata uygulanabilmesini anlatır.

Chiron ölümü tercih eder. Çünkü o ölümün gereğini,asaletini ve ölümün getireceği barışı iyi bilir. Burada anlatılan ölüm sadece fiziksel olarak yaşamın sona ermesi değil,duyguların ve heyecanların yok edilmesi,peşinde koşulanlardan vazgeçilmesi anlamında da anlaşılabilir.
Chiron’u bu karmaşık ve derin karakteri ile bir burcun tanımı içinde anlamak kolay değildir. Kimi astrologlar sembolik yaklaşımla santor olan Chiron’u yine mitolojik anlatımı santor olan Yay burcu ile eşleştirmektedirler. Bazı astrologlar ise Chiron’un pratik zeka ve eğitim ile olan ilişkisinden dolayı başak burcu karakterinde olduğunu söylerler. Ancak gerçek bir tanımlaması ile Chiron Uranüs ile Satürn arasında bir bağlantıyı içeren ve bulunduğu yere göre yorumlanabilecek bir planetoid’dir. Chiron’u daha iyi kavrayabilmek için evlerdeki anlamlarını belirlemek gerekir

Mitolojide centaur (sentor) ırkından olan Chiron (kayron) centaurların en biligini olarak geçer. Centaurlar aşırı zevk düşkünü yarı insan yarı at varlıklardır. Fakat Chiron bunlardan ayrı ahlaki kavramlara değer veren, manevi arayış içinde olan bi centaurdur.

Yanlış bir birliktelik sonucu doğan Chiron annesi ve babası tarafından terk edilmiş.. Güneş tanrısı Apollo tarafından bulunup yetiştirilir. Üvey babası Apollo'dan manevi değerleri, yararlı bir varlık olmayı, tedavi yöntemleri ve savaş sanatını öğrenir..

Artık Chiron iyi bir kahin ve öğretmen olur.. Kaynaklara göre bir çok yunan kahramanın öğretmenidir.. Yine farklı kaynaklara göre Chiron bir kavgada veya bir şölende yanlışlıkla bacağından yaralanır.. Ölümsüz olduğu için bu yara kapanmaz.. Sürekli acı çeker.. Ölmek gibi bir seçeneği yoktur.. Acısını dindirmek için arayışa çıkar...



Tılsımlı Yangınlar Çıkaran Ailenin Sırrı Çözülemiyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Narince köyünde bir ailenin başı, esrarengiz yangınlardan dolayı dertte. 7 çocuklu ailenin başına gelmeyen kalmadı. Son 45 gündür hiçbir sebep yok iken evin değişik yerlerinde kendiliğinden çıkan yangınlar, ailenin psikolojisini bozdu. Yaşanan tılsımlı olaylar sonucunda aile fertleri konuşamaz hale gelirken, çocuklar okulu bıraktı. Gazetecilerin çekim yaptığı esnada da evin değişik yerlerinde küçük yangınlar çıktı.

Kendiliğinden çıkan yangınlardan bezdiklerini belirten Ahmet Çelik, "Yaşanan bu olaylar bizi canımızdan bezdirdi. Ben bu evi yapalı 5 yıl oldu. 5 yıldan beri bir şey yoktu. Bugün tam 45 gün oldu. Kendiliğinden yangınlar çıkıyor. Evimizde hiçbir şey kalmadı. Her şeyimiz yandı. Dün çocuğun üstünde montu yandı. Son anda çocuğu yanmaktan kurtardık. Bunu söndürdükten sonra kızımın başındaki eşarp tutuştu. Onu da son anda söndürdük. Bıktık artık. Hocaların yanına gittim, onlar dediler ki sen cinlere zarar vermişsin. Onlar senden intikam alıyorlar. Size musallat olmuşlar." diye konuştu.

Bu yangınlardan dolayı bir ara köyden Kahta'ya taşındıklarını belirten Ahmet Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yaşanan bu olaylardan sonra belki mekan değişikliği yaparsak bu gider dedim. Taşındım, ama olmadı. 2 gün bir şey olmadı. Daha sonra eve taşlar gelmeye başladı. Sonra yine kendiliğinden çıkan yangınlar başladı. Tekrar köydeki eve geldik. Misafirliğe gidiyoruz, orası yanıyor. Çocuklar amcalarına gidiyor, oralar yanıyor. Gittiğimiz her taraf yanıyor. 24 saat hem biz, hem akrabalarımız, hem de köylüler çıkan yangınları söndürmek için nöbet tutuyor. Lütfen Türkiye'de bu problemi çözecek birisi varsa Allah rızası için yardım etsin. Perişan olduk. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu."

Öte yandan cinlerin banyoda yaşıyor olabileceğini düşünen aile, banyoya duvar örerek kapatmış. Ancak bir süre sonra duvardan bir delik açıldığı görülmüş. En fazla yangınların çarşamba günleri çıktığını anlatan aile, ezan okunmaya başladığı zaman da yangın çıktığını gördüklerini kaydediyor.

Ahmet Çelik'in kardeşi Mehmet Çelik de ağabeyinin ve yeğenlerinin durumlarının içler acısı olduğunu ifade ederek, "Bu olay onların psikolojisini bozduğu gibi bizlerin de psikolojisini bozdu. 24 saat nöbet tutuyoruz. Çıkan yangınları söndürüyoruz. Yangının nerede çıkacağı belirsiz. Her an her yerde çıkabiliyor. Bize misafirliğe geldiler. Ahırda yangın çıktı. İneklerimizi zor kurtardık. Ahır komple yandı. İçeride oturuyoruz, birden perdeler tutuştu. Bizlerde psikoloji falan kalmadı. Kimse çalışmıyor artık. Bittik yani. Ne olur bu problem çözülsün dayanamıyoruz artık." diye konuştu.

Aileye yardımcı olmak için İstanbul'dan gelen Ahmet Çelik'in amcaoğlu Hüseyin Çelik de, tüm kamu kurumlarına gittiğini ancak bu olay için kimsenin elinden bir şeyin gelmediğini söyledi. Bir başka amcaoğlu Yunus Emre Çelik ise başlarından geçen bir olayı şöyle anlattı: "Bir defa yangın çok büyük olmuştu. Karakol komutanı da geldi. Yangını söndürdük. Biz olanları anlattık. Ama inanmadılar. Komutan, her pencerenin önüne bir asker koydu. Birden askerin yanında perde yanmaya başladı. Ondan sonra hepsi şok oldu. Ayrıca o asker 1 hafta hastanede psikolojik tedavi gördü."

Bu esrarengiz aileyi haberleştirmek için eve giden basın mensupları da haber çalışması yaparken kendiliğinden çıkan yangınları görünce psikolojileri bozuldu. Evde tüm eşyalar yanarken sadece duvarda bulunan dini içerikli takvim ile Kur-an'ı Kerim'in yanmadığı ifade edildi.

CHA

15 Eylül 2015 Salı

Toprak Askerler - Çin Mitolojisi

★ MÖ 210 tarihinde yapılmış olan heykeller, 1974'te Çin Halk Cumhuriyeti'nin Shaanxi eyaletine bağlı Xi'an yakınlarında bir çiftçi tarafından bulunmuştur.
★ Ordunun "İlklerin imparatoru" olarak bilinen Çin Şı Huang'ın mezarını koruduğuna inanılır.
★ Çin'deki tüm beylikleri yenip Savaşan Devletler dönemine son veren Qin Shi Huang, Qin Hanedanı'nı kurarak kendini imparator ilan etmiştir.
★ Tarihçi Si Maqian'in kaydettiğine göre, Qin Shi Huang henüz hayattayken MÖ 246 yılında başlanan mezarının inşası 30 küsür yıl sürmüş, inşaatta 700.000 kişi çalıştırılmıştır.
★ Boyları 183-195 santimetre arasında değişen bu heykel askerlerin her birinin yüz ifadesi farklıdır.
★ Kazı alanında çoğu hala toprak altında 8000 asker, 520 atıyla birlikte 130 savaş arabası, 150 süvari atı bulunduğu tahmin edilmektedir.
★ Bu esrarengiz yere girmek Çin Hükümeti tarafından yasaklanmıştır.

13 Eylül 2015 Pazar

Ahidname Duası - Hz. Süleyman

Allah Resulü (S.A.V.) şöyle buyuruyor:

“Kim şöyle derse Allah Teala o kimseyi cennetine dahil eder”


Allahümme fatıres semavati vel erdı alimel ğaybi veş şehadeh* İnni a’hedü ileyke fi hazihil hayatid dünya* İnni eşhedü la ilahe illa ente vahdeke la şerike lek* Ve enne muhammeden abdüke ve rasulük*Fe inneke in tekilni ila nefsi tükarribni mineş şerri ve tübaıdni minel hayri ve inni la esiku illa bi rahmetik* Fec’al li ındeke ahden tüveffinihi yevmel kıyameh* İnneke la tuhliful miad*


Anlamı: “Ey semavatı ve yeri yaratan, gayp ve şehadet alemlerini bilen ALLAH’ım. ALLAH’ım bu dünya hayatında Senden başka bir ilah olmadığına ahdediyorum. SEN Birsin ve ortağında yoktur. Muhammed (s.a.v) SENİN kulun ve resulundur. Beni hiçbir halde nefsimle baş başa bırakma ALLAH’ım. Eğer beni nefsime bırakırsan şerre yaklaştırır ve hayırdan da uzaklaştırır. Ben hiç bir şeyime güvenmiyorum. Ancak senin yüce Rahmetine güveniyorum. SENİNLE ahdediyorum ALLAH’ım şüphesiz sen vadinden dönmezsin. AMİN”

(Kenzul-Ummal, sh-228)

12 Eylül 2015 Cumartesi

Salavatı Nuriz Zati

Nuriz Zati Salavatı
100 Bin Salavat Gücünde Salavat-3×100 bin salavata denk-(Nuriz Zati Salavatı-Salavatı Nuriz Zati)
SALAVAT
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina ve mevlana muhammedinin nuriz zatiyyi ves sirris sariyyi sirruhu fi cemiy’ıl asari vel esmai ves sıfati ve sellim tesliyma*
MANASI
Allah’ım! Kendisi nur olan, sırrı bütün görünen, varlıklara isim ve sıfatlara nüfuz etmiş bulunan Efendimiz Muhammed’e salat eyle.O’nu mübarek kıl ve ona en iyi şekilde selam eyle.
FAZİLETİ
***Bu mübarek salavat-ı şerifeyi 3 defa okuyan 100 bin salavat-ı şerife getirmiş sayılır.
***Az bir zamanda Hazreti Peygamberin ruhaniyyetine kavuşup makamlardan makamlara ulaşmak isteyen bu mübarek salavat-ı şerifenin değerini bilmelidir.

10 Eylül 2015 Perşembe

Cuma Tevbesi - Cumanız Mübarek Olsun

Cumanız mübarek olsun.. Savaşın değil barışın olduğu, ırkçılığın değil kardeşliğin olduğu bir ülke dilerim..

Can Metedoran


CUMA TEVBE DUASI;


ALLAH'ım MÜTEKEBBİR ismine isyan edip şirke düşerek;
kibirlenmekten, büyüklenmekten, böbürlenmekten, kendini üstün görmekten, başkalarını küçümsemekten, kendini kusursuz görmekten, nefsinde kusuru kabul etmemekten, ilim ve ibadetlerinde kibre girip günah içinde bulunmaktan

BİNLERCE BİNLER TEVBE ETTİM ESTAĞFİRULLAH EL MÜTEKEBBİR

BİNLERCE BİNLER TEVBE ETTİM ESTAĞFİRULLAH YA GAFFAR.

TEVBE ETTİM ESTAĞFİRULLAH YA SETTAR BİRAHMETİKE YA ERHAMERRAHIMYN..


AMİN

4 Eylül 2015 Cuma

Cuma Suresi ve Fazileti

HAYIRLI CUMALAR cumanız mübarek olsun..

Cuma Suresi
Bismillahirrahmanirrahim

Yesebbihu lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl’ardıl elmelikilkuddusil-’aziyzilhakiymi
Huvelleziy be’ase fiyl’ummiyyiyne resulen minhum yetlu ‘aleyhim ayatihi ve yuzekkiyhim ve yu’allimuhumulkitabe velhıkmete ve inkanu min kablu lefiy dalalin mubiynin
Ve ahariyne minhum lemma yelhaku bihim ve huvel’aziyzulhakiymu
Zalike fadlullahi yu’tiyhi men yeşa’u vallahu zulfadlil’azıymi
Meselulleziyne hummiluttevrate summe lem yahmiluha kemeselilhımari yahmilu esfaren bi’se meselulkavmilleziyne kezzebu biayatillahi vallahu la yehdiylkavmezzalimiyne
Kul ya eyyuhelleziyne hadu in ze’amtum ennekum evliyau lillahi min duninnasi fetemennevulmevte in kuntum sadikıyne
Ve la yetemennevnehu ebeden bima kaddemet eydiyhim vallahu ‘aliymun bizzalimiyne
Kul innelmevtelleziy tefirrune minhu feinnehu mulakıykum summe tureddune ila ‘alimilğaybi veşşehadeti feyunebiiukum bima kuntum ta’melune
Ya eyyuhelleziyne amenu iza nudiye lissalati min yevmilcumu’ati fes’av ila zikrillahi ve zerulbey’a zalikum hayrun lekum in kuntum ta’lemune
Feiza kudıyetissalatu fenteşiru fiyl’ardı vebteğu min fadlillahi vezkurullahe kesiyren le’allekum tuflihune
Ve iza reev ticareten ev lehveninfaddu ileyha ve terekuke kaimen kul ma ‘ındallahi hayrun millehvi ve minetticareti vallahu hayrurrazikıyne.

‘Ey iman edenler! Cuma günü Namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır”. (Cuma Suresi 9. Ayet)

• Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Cuma Suresini okuyan kişiye, Müslüman şehirlerden bir şehirde Cuma Namazına gelen ve gelmeyenlerin sayısınca on sevap verilir.”(1)

• Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) uyumadan önce Müsebbihat (İsra, Hadid, Haşr, Cuma, Saff, Teğabün ve A’la) Surelerini okurdu.(2)

Rivayet Edildi ki:

• Kısmeti kapalı olanlar, Cuma Suresini günde 3, 5 veya 7 kere okursa, kısmetleri açılır. Allahü Teala en kısa zamanda okuduğu ve devam ettiği bu sure hürmetine o kuluna kısa zamanda evlenmek nasip eder.
• Dargın olan eşlerin aralarının düzelmesi için de 3 veya 7 kere okunursa, eşlerin arası düzelir. Aralarındaki soğukluk ve kızgınlık Allah’u Teala’nın izniyle gider, birbirlerine karşı muhabbet meydana gelir.
• Bu sureyi okumayı adet haline getiren kimseye, Müslüman memleketlerinde Cuma namazına gelen ve gelmeyen kimselerin sayısı kadar sevap verilir.
• Bu sureyi okumaya devam edenler, şeytan vesveselerinden korunur.
• Cuma suresinin 4. ayeti bir yere asılırsa, orası bereketlenir. Allah’u Teala, o yeri her türlü felaketlerden korur.



Deniz Kızı - Deniz Erkeği - Su Cini

Deniz kızları, belinden yukarısı dişi bir insan görünümünde olan, ama aynı zamanda bir balık kuyruğuna sahip olan efsanevî deniz yaratıklarıdır. Deniz kızının erkeğine deniz erkeği denir.
Dünya üzerinde birçok kültürde deniz kızları farklı, ama birbirine çok yakın şekillerde betimlenmiştir. Sirenler gibi bazı deniz kızları denizcilere şarkılar söyleyip onları büyülerler, işlerinden alıkoyarlar ve güverteden denize yuvarlanmalarına ya da daha kötüsü geminin batmasına neden olurlar. Diğer hikâyelerde ise deniz kızları boğulma tehlikesi geçiren erkekleri kurtaran iyi kalpli deniz canlıları olarak betimlenmişlerdir. Aynı zamanda bu erkekleri su altındaki krallıklarında yaşamaya da davet ederler. Hans Christian Andersen'in Küçük Deniz Kızı'ında ise deniz kızlarından bazılarının erkekleri denizin altına doğru çekerken insanların su altında nefes alamadıklarını unuttukları ya da bilmedikleri söylenir.

Yunan Mitolojisi'ndeki Sirenler ise daha sonraları deniz kızlarıyla bir tutulmuş, hatta bazı dillerde iki yaratık için de aynı sözcük kullanılmıştır. Deniz kızlarına benzeyen diğer mitolojik ve efsanevî deniz yaratıkları ise su perileri (Nemfler gibi) ve başka formlara (Başka hayvanlara ya da diğer efsanevî hayvanlara) bürünebilen hayvanlardır.

Tılsımlı ürünlerimizi de okumanızı tavsiye ederiz..

Tılsımlı Kolye- Tılsımlı Yüzük nasıl yapılır? Ne işe yarar? Tıklayın okuyun.

Bereket Tılsımı - Ofis - İş yeri- Ev için.. Naısl yapılır? Tıklayın okuyun.








Demirkıynak Nedir?

Demirkıynak; Bigadiç dağlarında yaşayan, her kılığa girebilen, korkunç sesler çıkararak insanların delirmelerine sebep olan, çok pis kokulu kötücül bir yaratıktır. Sudan çok korkar. O göründüğü anda akarsu veya göle giren insanlara bir zarar veremeyeceğine inanılır.

Daha çok “hurafe ya da batıl inanç” biçiminde değerlendirilen bu öyküleri inceleyen Özkul Çobanoğlu, kültürün içindeki memoratları tematik olarak sınıflandırmaya çalışmıştır:

Hızır, cinler, alkarısı, enkebit, ağırlık basması-karabasan, Çarşamba karısı, çıtlık kuşu, demirkıynak, yol azdıran, ölüler, büyü, nazar, fal ve modern kent memoratları olarak ruh çağırma, astral yolculuk, reenkarnasyon ve UFO'larla kurulan iletişim gibi.

Tılsımlı ürünlerimizi de okumanızı tavsiye ederiz..Tılsımlı Kolye- Tılsımlı Yüzük nasıl yapılır? Ne işe yarar? Tıklayın okuyun.Bereket Tılsımı - Ofis - İş yeri- Ev için.. Naısl yapılır? Tıklayın okuyun.

Çay Ninesi Nedir?

Çay ninesi, su merasimi ile bağlantısı olan olan mitolojik bir varlık.
Yaşlı kadın kılığında, çayda (ırmakta) yaşadığına inanılır. 'Çay Ninesi', köprüden geçerken suya çok bakılırsa kızar ve insanın başını döndürür. Başı dönen insanın gözleri kararır ve çaya düşer.

Tılsımlı ürünlerimizi de okumanızı tavsiye ederiz..

Tılsımlı Kolye- Tılsımlı Yüzük nasıl yapılır? Ne işe yarar? Tıklayın okuyun.

Bereket Tılsımı - Ofis - İş yeri- Ev için.. Naısl yapılır? Tıklayın okuyun.

3 Eylül 2015 Perşembe

Nadü Ali Duası ve Azimeti



Nadü Ali Duasını, okuyan bir çok kimseler muhtelif sıkıntı ve felaketlerden kurtulmuşlar. Bizzat tecrübe edilmiş.Nadü Ali Duasını hergün 12 defa okumak ve azimetini 3 defa okumak gerekir, nübüvet ve vilayet ruhaniyetlerini ALLAH IN izniyle yetişir ve yardım ederler bir hacetin olması için 45 veya 72 kere okumak gerekir.
NADÜ ALİ ve AZİMETİ
NADÜ ALİ:
Nadü aleyye muzhirel acayip.
Tecidhü avnen leke finnevayip.
li külli hemin ve gammin seyen celi bi azametike ya Allah,bi nübüvvetike ya Muhammed,bi velayetike ya Ali.
NADÜ ALİ'NİN AZİMETİ:
Bismillahirrahmanirrahim
İlahi samedi min indike mededi ve aleyke mutemedi iyyake na'büdu iyyake nestaiyn.
Nadü Aliyyen muzhirel acayip elleri tecüthü el esmaül hüsna ve sıfatihi ve hüve ala külli şey'in Kadir.Azrail semian mutian bi hakkı hazel esmaül a'zam en takada lena hacatüna külliha bi hakkı HA,Ha,Ha_Hû,Hû,Hû Tecüthü avnenleke finnevayip ellezi küllü şey'in bi kudretihi ve galebe takviyyetihi ya Rahman ya şemayil.Semian muti'an bi Hakkı hazel esmaül aziym.En takada lena hacetüna kulleha bi hakkı kuhuvallahü ahad..Küllü hemmin ve gammin seyencelillezi hüvel hayyüm kayyüm.Yuhyil mevta.Bakademis semavati vel aradeyn.Ya kamerali semian mutian bi hakkı hazel esmaül azam.En takada lena hacatüana külüha bi hakkı Ha-mim-Ayın-Sin Kaaf. Binübüvvetike ya Muhammed(3kere) Bi velayetike ya Ali(3kere)ellezi La ilahe illa hüverrahmanirrahim.Hüvel melaiketi külli şey'in adlehu ya bertayil semian mutian bi hakkı hazihil esmaül azam.En takada lena hacatüna külleha bi sıfatihi ve ehfazna min afatüd dünya vel ahireti bi rahmetike ya erhamerrahimiyn....

1-Bir kimse düşmanlar arasında kalsa yerden bir avuç toprak alıp 7 defa okuyup toprağı onlara saçsa onlar ona zarar veremez
2-Bir kişinin bir düşmandan korkusu olsa günde 72 defa okuya, düşmandan Allah,ın izniyle emin olur ve düşmanı perişan olur.
3-bir kimseye sihir etseler kuyudan aldığı su üzerine 7 kere okuya o su ile gusül ede ve hem içe sihir bozulur.
4-bir kişiye zehir içirseler misk ve zafiran ile yazıp-vefki yazılacak-yağmur suyu ile ezip içirsinler kurtulur.
5-bir kimse hasta olsa yağmur suyuna 70 kere okuyup içirsinler gusül yaptırsınlar şifa bulur.
6-bir kimse bir müşküle yahut bir sıkıntıya uğrasa tam niyetle 1000 kere okuya müşkülü hal olur.
7-bir kimse bir büyük mevkideki şahıstan korksa yüzüne 3 defa okumalı
8-bir kimseyi bir mühim işi için gönderirken kulağına 3 kere okumalı.
9-cuma gününün ilk saatinde-Zühre saatinde- 1 de 8 defa okuyup kendine üflese herkes onu sevmeye başlar.
10-bir kimse töhmet altında kalsa her sabah 72 defa okumalı
11-uyku uyuyamayan kimse cuma namazından evvel halis niyet ile 5 defa okusa o sıkıntısı yok olur rahat uyur.
12-sırlara ulaşmak isteyen, sabah vakti kimse ile konuşmadan 91 kere okusun.
13-iyi bir mevkiye ulaşmak için günde 500 defa okusun.
14-düşmanı muti etmek için günde 118 kere okuya 70 gün devam ede
15-düşmanın dilini bağlamak ve gözüne görünmemek için iyi bir vakitte 70 kere okuya.
16-düşman ve hasetçilerin dillerini bağlamak için on gün seher vakti 10 kere okuya.
17- ilim öğrenmek için günde 24 kere okur
18-dertlere derman ve hastalıkları iyileştirmek için on gün günde 70 kere okunur.
19-dil ve göz değmesinden zarara girmemek için 3 gün günde 20 kere okunacak.
20-gizli bir şeyi bulmak için her gün 70 kere okunacak.
21-Hz.ti Resulullah efendimizi rüyada görmek için bir tenha yerde 3 bin defa okunur, böyle okunursa Hz.Ali’yi veya başka bir din büyüğünü de görebilirsiniz- niyetinize bağlı.
22-bağlı kapıları açmak ve müşkülleri hal için darlıktan kurtulmak için günde 700 defa okuyun, çok kısa zamanda derdiniz kalmaz
23-kapalı yerden kurtulmak için 7 gün 60 defa okuyun.
24-düşmanı mağlup etmek veya şerrinden emin olmak için 70 gün günde 78 defa okunur.
25-düşmanı def için sekiz gün 70 defa okunur
26-ilim tahsili için her gün öğle namazından sonra 70 defa okunur.
27-devleti ziyade olmak için her gün 10 defa okuya.
28-bir yeri fethetmek için beş gün gün doğarken başlamak üzere 400 defa okunur.
29-beyler katında makbul ve mertebesi yüce olmak için altı gün günde 100 defa okunur.
30-saadete erişmek için 16 gün günde 100 defa okunur.
31-halk arasında iyi olmak için günde 10 defa okunur.
32-düşmanlarını birbirine düşürmek için yirmi gün günde 20 defa okunur.
33-düşmanı yerinden def için otuz gün günde 30 defa okunur.
34-düşmanları işinde ihtilaf bırakmak için 30 gün günde 30 defa okunur.
35-korkulardan emin olmak için ve halk arasında heybetli olmak için 20 gün günde 50 defa okunur.
36-hasetler için beş gün günde 100 defa okunur.
37-düşman hilesinden emin olmak için on gün günde 1000 kere okunur.
38-düşmanı perişan hasetçileri mahcup etmek için altı gün günde 100 defa okunur.
39-bir kimse her gün okusa büyüden sihirden korunur.
40-günde 20 defa okuyan tüm fitnelerden emin olur.
Ümidinizin artması için okuyacağınız çok etkili bir dua.
Nadi Ali Duası'nın Fazileti:
İmamı Ali bin Musa rıza hz leri buyurur ki....Nadi ali,de 72 harf vardır.
hassası dahi 72 dir, bu 72 harfte 43 nokta vardır, harflere eklenirse
115 olur, kur,anın dahi sureleri 155 dir, zira fatiha hem evvel ve hem
sondur.mekki ve medeni,dir. nüzulu iki defadır. batınında 190 harf vardır.
onda dahi nice havaslar vardır. bu 72 harfin adedi --4295--dir.
hz. ali buyurur her murat için bu adedi miktarınca okunsa muradı tez olur.
*düşmanlarından korkusu olan kişi günde 72 kez okursa korkusundan emin olur.
*bir kimsiye büyü yapılırsa bir kuyudan su alır ve o suya 7 kez bu dua okunur o suyla gusül abdesti alıp içerse büyü bozulur.
*zorluğa düşmüş kişi tam niyetle 1000 kez okursa zorluğu gider.
*şirin gözükmek aşık etmek için cuma gününün ilk saatinde 8 defa okuyup kendine okursa herkesin gözüne şirin gözükür.
*uykusuz olan kişi cuma namazından evvel 51 kere okursa uykusuzluğu gider
*sırlara ulaşmak isteyen kişi sabah vakti kimse ile konuşmadan 91 kez okumalı
*düşman dilini bağlamak ve gözüne görünmemek için iyi bir saatte 70 kez okumalı
*gizli bir şeyi bulmak için her gün 70 kez okumalı
* ilim elde etmek için her gün 24 kez okumalı
*dilek içinde 4295 kere okumalı


Nübüvvet Duası



Nübüvvet duası, ışığın peygamberi duasının çok büyük faydaları bulunmaktadır. Bu duayı okumayı alışkanlık haline getirenleri Peygamberimiz (s.a.v.) görmektedir. Hz Muhammed (s.a.v.) camide ibadet ettiği anda bu dua Cebrail (a.s.) tarafından teslim edilmiştir. Peygamberimize "Nuru Nübüvvet duasını getirmek için Allah tarafından gönderildim." demiştir. Bütün günahlar bu dua aracılığıyla, Allah tarafından affedilir. Allah'ın kullarına hediyesi olan bu duayı, İmam Hüseyin ve İmam Hasan okumuştur. Büyüleri bozan, zenginliğe neden olan, hastalıkları tedavi eden bu duayı sizler de okumalısınız.
Nübüvvet duasının fazileti
Her namazın ardından 5 defa okumak, her türlü isteğin elde edilmesini sağlar.
Düşmanlar için okunduğunda, her türlü kötülükten emin olursunuz.
Arapça olarak üzerinde taşımak, evde ve işyerinde bulundurmak her türlü kötülükten ve cinlerden korunmaya yardımı olur.
Her gün okumak kabir azabından kurtarır.
Pazar günleri okumak, sağlıklı olmaya ve genç görünmeye vesile olur.
Susam yağı ya da hindistan cevizi yağına okunarak, hasta olana sürüldüğünde şifa verir.
Hasta olan göze okunur, üflenirse iyileşme sağlanır. Kendi gözünüze okumak istediğinizde suya okuyarak, gözünüze sürmelisiniz.
Hacetleriniz için, iki rekat namaz kılarak, namazdan sonra Fatiha tavassul yaparak 7 defa okuyarak dua ediniz.
Hayal ettiğiniz kişiyle evlenmek için, bir gün oruç tutarak, geceleyin 100 defa okuyarak du edin.
Cumartesi gecesi 100 defa okunduğunda, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
Alkolü bırakmak, zalimlerin yumuşaması için, kolay doğum yapmak için okunmalıdır.
Cuma geceleri 100 defa okumak, cinlerden korunmayı sağlar. 50 defa okuma her türlü kötülükten korur.
Zengin olmak isteyenler Cuma gecesi zerdeçal ve safran üzerine 100 defa okuyarak, bunu toprağa gömmelidir.
Hayvanların itaati için, Perşembe gecesi okunmalıdır.
Pazartesi gecesi okumak, felaketleri uzaklaştırır, Cumartesi gecesi 100 defa okumak güzel rüya görmeye sebep olur.
Her gün güneş batımında okunursa, Allah tüm günahlarınızı affeder.

Nübüvvet duası
"Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme zi's sultanil aziym. Ve zi'l menni'l kadim. Ve zi'l vechi'l kerim. Ve veliyyi'l kelimati't tammati ve'd da'veti'l müstecebati akili'l Hasani ve'l Hüseyni min enfusi'l hakki aynu'l kudreti ve'n nezıriyna ve aynu'l cinni ve'l insi ve'ş şeyatiyni. Ve in yekadullezine keferü le yuzlikuneke bi ebsarihim lemma semiuz zikra ve yekuluneinnehu le mecnun. Ve ma hüve illa zikrun lil alemin. Ve mustecabi lokm'anul hakıymı. Ve varise Suleymanu Davud ve Aleyhima's selamu'l el vedudu 7 defa okunacak (Allah'a kalbin niyeti söyl'e) Zü'l arşi'l mecid. Tavvil umri ve sahhih cesedi vakdi haceti ve ekşir emvali ve evladi ve habbibi li'n naşi ecmaıyne. Ve teba'ade'l adavete kullu min beni Ademe aleyhi's selamü men kane hayyav ve yahikka'l kavlu alel kafirin. Ve kul cael hakku ve zehekal batılu, innel batıle kane zehuka. Ve nunezzilu minel kur'ani ma hüve şifaün ve rahmetun lil mu'minine ve la yeziduz zalimine illa hasaran 17/ İsra 81-82 Sübhane Rabbike rabbil izzeti amma yasifün. Ve selamun alel mürselin, Ve hamdü lillahi rabbil alemin. A'min."

Nübüvvet duası meali
"Allah'ın rahman ve rahim olan adıyla. Allah'ım çok yücesin. Ve çok kudretli, ezelisin. Ve çok cömert, kerimsin. Ve dostlarının kelimelerine, davetlerine icabet edenlerin, Hz Hasan ve Hüseyin nefislerinin hakkı için gözlerin nazarından, insanların cinlerin ve şeytanın nazarından koru. İnkar edenler zikri işittiklerinde, nereyse seni gözleriyle devirecek. Hala kinlerinden O delidir derler. Halbuki O ancak alemlere öğüttür. Kur'an'a icabet edenlere, H Davud'un eşi, Hz Süleyman'a selam olsun. Allah'ım sen iyi kullarını seven, onlara rahmet veren, rızasına erdiren, yüce arşın sahibi, yüce Mecidsin. Ömrümü uzat, bedenimi arındır, evladımı, malımı, sevdiklerimi topla, arttır. Hz Adem zamanından beri düşmanlarını ve diri olanları uyarması, kafirler hakkında sözlü azabı gerçekleştirirsin. Sen şüphesiz her şeye kadirsin. İzzet sahibi Rabbin, onların dediklerinden yücedir, münezzehtir. Bütün peygamberlere selam olsun. Hamd alemlerin rabbi Allah'adır."


Kumeyl Duası Arapça Okunuşu

"Bismillahirrahmanirrahim"
Allahumme inni es'eluke bi rahmetikelleti vesi'et kulle şeyin, ve bi guvvetikelleti gaherte biha kulle şeyin, ve haz'e leha kullu şeyin, ve zelle leha kullu şeyin, ve biceberutikelleti ğalebte biha kulle şeyin, ve bi izzetikelleti la yegumu leha şeyun ve bi'ezametikelleti melaet kulle şeyin, ve bi sultanikellezi ela kulle şeyin, ve bi vechikel bagi ba'de fenai kulle şeyin, ve bi esmaikelleti melaet erkane kulle şeyin, ve bi ilmikellezi ehate bi kulle şeyin, ve bi nuri vechikellezi eza'e lehu kullu şeyin ya nuru ya guddusu ya evvelel evvelin ve ya ahirel ahirin Allahummeğfir li yezzunubelleti tehtikul isame Allahummeğfir li yez zunubelleti tunzilun negame Allahummeğfir li yezzunubelleti tuğeyyerun ne'eme Allahummeğfir li yezzunubelleti tehbisud dua Allahummeğfir li yezzunubilleti tunzilul bela Allahummeğfir li kulle zenbin eznebtuhu ve kulle hati'etin ehte'tuha
Allahumme inni etegarrabu ileyke bi zikrike ve esteşfi'u bike ila nefsik ve es'eluke bicudike en tudniyeni min gurbike ve en tuzi'eni şukreke ve en tulhimeni zikreke Allahumme inni es'eluke suale hazi'in mutezellelin haşi'in en tusamiheni ve terhemeni ve tec'eleni bi gismike raziyen gani'en ve fi cemi'il ehvali mutevazi'en Allahumme ve es'eluke suale menişteddet fagatuhu ve enzele bike indeşşeda'idi hacetehu ve e'zume fima indeke rağbetuhu Allahumme ezume sultanuke ve ela mekanuke ve hefiye mekruke ve zehere emruke ve ğelebe gahruke ve ceret gudretuke ve la yumkinul firaru min hukumetike Allahumme la ecidu lizunubi ğafiren ve la ligaba'ihi satiren ve la lişey'in min emeliy el gabihi bilheseni mubeddelen ğayreke la ilahe illa ente subhaneke ve bihemdike zalemtu nefsi ve tecerr'tu bicehli ve sekentu ila gadimi zikrike li ve menneke aleyye
Allahumme mevlay kem min gabih setertehu ve kem min fadih minel belai egaltehu (emeltehu) ve kem min isar'in vegeytehu ve kem min mekruhin defe'tehu ve kem min sena'in cemilin lestu ehlen lehu neşertehu Allahumme ezume bela'i ve efrete bi su'u hali ve gasuret (gasseret) bi e'mali ve ga'edet bi eğlali ve hebeseni en nef'i bu'du emeli ve hede'etnid dünya biğururiha ve nefsi bi cinayetiha (bi ciyanetiha) ve mitali ya seyyedi fe es'eluke bi izzetike en la yehcube enke dua'i su'u emeli ve fi'ali ve la tefzehni bihefiyye mattele'te aleyhi min sirre ve la tu'acilni bil ugubeti ala ma emiltuhu fi helevati min su'i fi'li ve isa'eti ve devami tefriti ve cehaleti ve kesreti şehevati ve ğevleti ve kunillahumme bi'izzetike li fi kullel ehvali (fil ehvali kulleha)
Raufen ve aleyye fi cemi'il umuri atufen ilahi ve rabbi men li ğayruke es'eluhu keşfe zurri vennezere fi emri ilahi ve mevlay ecrayte aleyye hükmen ittebe'tu fihi heva nefsi ve lem ehteris fihi min tezyini aduvvi feğarreni bima ehva ve es'edehu ala zalikel gazau fetecaveztu bima cera aleyye min zalike be'ze hududike ve haleftu be'ze evamirike felekel hamdu (el huccetu) aleyye fi cemi'i zalike ve la hüccete li fima cera aleyye fihi gazauke ve elzemeni hukmuke ve belauke ve gad eteytuke ya ilahi be'de tagsiri ve israfi ala nefsi mu'teziren nadimen munkesiran mustegilen musteğfiren muniben mugirren muz'inen mu'terifen la ecidu meferren mimma kane minni ve la mefzeen eteveccehu ileyhi fi emri ğeyre gabulike uzri ve idhalike iyyaye fi se'eti (min) rahmetika.
Allahumme (ilahi) fegbel uzri verhem şiddete zurri ve fukkeni min şedde ve sagi ya rabberhem za'fe bedeni ve riggate cildi ve diggate azmi ya men bede'e halgi ve zikri ve terbiyeti ve birre ve teğziyeti hebni libtidai keremike ve salifi birreke bi ya ilahi ve seyyedi ve rabbi! Eturake mu'ezzibi binarike be'de tevhidike ve be'de menteva aleyhi galbi min ma'rifetike ve lehice bihi lisani min zikrike ve'tegadehu zamiri min hubbike ve be'de sidgi'tirafi ve duai hazi'en lirububiyyetike heyhate ente ekremu min en tuzeyy'e men rabbeytehu ev tub'ide (tuba'ede) men edneytehu ev tuşerrde men eveytehu ev tusellime ilel belai men kefeytehu ve rahimtehu ve leyte şi'ra ya seyyedi ve ilahi ve mevlaye etuselletunnare ala vucuhin harret li azametika sacideh ve ela elsunin netagat bitevhidike sadigaten ve bişukrike madiheten ve ela gulubin i'terefet bi ilahiyyetike muhaggigaten ve ela zema'ire hevet minel ilmi
Bike hetta saret haşi'eten ve ela cevarihe se'et ila evtani te'ebbudike tai'eten ve eşaret bistiğfarike muz'ineten ma hakezaz zennu bike vela uhbirna bifezlike enke ya kerimu ya rabbe ve ente te'lemu za'fi en galilin min belaid dünya ve ugubatiha ve ma yecri fiha minel mekarihi ela ehliha ela enne zalike bela'un ve mekruhun galilun meksuhu yesirun bagauhu gasirun muddetuhu fekeyfehtimali libelail ahireti ve celili (hululi) vugu'il mekarihi fiha ve hüve belaun tetulu muddetuhu ve yedumu megamuhu ve la yuheffefu en ehlihi li ennehu la yekunu illa en ğazabike ventigamike ve sehatike ve haza ma la tegumu lehu's semavatu vel erzu ya seyyedi fekeyfe li (bi) ve ene ebdukez zaifuz zelilul hegirul miskinul mustekinu ya ilahi ve rabbi ve seyyedi ve
Mevlay lieyyel uuuri ileyke eşku ve lima minha eziccu ve ebki li'elimil azabi ve şiddetihi em litulil belai ve muddetihi fele'in seyyerteni lil'ugubati me'e e'daike ve ceme'te beyni ve beyne ehli belaike ve ferrgte beyni ve beyne ehibbaike ve evliyaike fehebni ya ilahi ve seyyedi ve mevlaye ve rabbi sabertu ela azabike fekeyfe esbiru ela firagike ve hebni (ya ilahi) sabertu ela herre narike fekeyfe esbiru e'nin nezeri ila kerametike em keyfe eskunu finnari ve Recai afvuke fe bi izzetike ya seyyedi ve mevlay ugsimu sadigan le'in terekteni natigan li eziccenne ileyke beyne ehliha zecicel amilin (alimin) ve le esruhenne ileyke surahel mestesrihin ve le ebkiyenne aleyke buka'el fagidin ve le unadiyenneke eyne kunte ya veliyyel mu'minin ya ğayete amalil a'rifin ya ğiyasel musteğisine ya hebibe gulubis sadiğin ve ya ilahel alemin efeturake subhaneke ya ilahi ve bihemdike tesme'u fiha savte ebdin muslimin
Sucine (yuscenu) fiha bi muhalefetihi ve zagate'me ezabiha bi me'siyetihi ve hubise beyne etbagiha bi curmihi ve ceriretihi ve hüve yeziccu ileyke zecice mu'emmelin li rahmetike ve yunadike bi lisani ehli tevhidike ve yetevesselu ileyke bi rububiyyetike ya mevlaye fekeyfe yebga fil azabi ve hüve yercu ma selefe min hilmik em keyfe tu'limuhunnaru ve hüve ye'melu fezleke ve rahmeteke em keyfe yuhriguhu lehibuha ve ente tesme'u savtehu ve tera mekanehu em keyfe yeştemilu aleyhi zefiruha ve ente te'lemu ze'fehu em keyfe yetegelgelu beyne etbagiha ve ente te'lemu sidgahu emkeyfe tezcuruhu zebaniyetuha ve hüve yunadike ya rabbehu em keyfe yercu fezleke fi itgihi minha fetet rukuhu fiha heyhate me'e zalikez zennu bike ve lel me'rufu min fezlike ve la muşbihun lima amelte bihil muvehhedine min birreke ve ihsanike febil yagini egta'u levla ma hekemte bihi min te'zibi cahidike ve gazeyte
Bihi min ihladi mu'anidike lece'eltennare kulleha berden ve Selamen ve makane li ehedin fiha megarren ve la mugamen lakin neke tegaddeset esmauke egsamte en temlahe minel kafirine minel cinneti ven naşi ecmeine ve en tuhellede fihal mu'anidine ve ente celle sena'uke gulte mubtedien ve tetevvelte bil an'ami mutekerremen efemen kane mu'minen kemen kane fasigen la yestevun. İlahi ve seyyedi fe es'eluke bil gudderilleti gadderteha ve bil gaziyyetilleti hetemteha ve hekemteha ve ğelebte men aleyhi ecreyteha en tehebe li fi hazihi'l leyleti ve fi hazihi's sa'eti kulle curmin ecremtuhu ve kulle zenbin eznebtuhu ve kulle gebihin esrertuhu ve kulle cehlin e'miltuhu kalemtuhu ev e'lentuhu ehfeytuhu ev ezhertuhu ve kulle seyyietin emerte bi isbatiha'l kirame'l katibine ellezine vekkeltehum bi hifzi ma yekunu minni ve ca'eltehum şuhuden aleyye me'e cevarihi ve kunte enter ragibe aleyye min
Veraihim veş şahide li ma hefiye e'nhum ve birehmetike ehfeytehu ve bi fezlike setertehu ve en tuveffere hezzi min kulle heyrin enzeltehu (tunezzeluhu) ev ihsanin fezzeltehu ev birren neşertehu (tenşuruhu) ev rizgin besettehu (tebsutuhu) ev zenbin teğfiruhu ev hete'in testuruhu ya Rabbe ya Rabbe ya Rabbe ya ilahi ve Seyyidi ve Mevlay ve malike riggi ya men bi yedihi nasiyeti ya alimen bi zurri (bi fegri) ve meskeneti ya habiren bi fegri ve fageti ya Rabbe ya Rabbe ya Rabbe es'eluke bi heggeke ve gudsike ve e'zeme sifatike ve esma'ike en tec'ele evgati min (fi) el leyli ven nahari bi zikrike me'mureten ve bi hidmetike mevsuleten ve e'mali indeke megbuleten hetta tekune e'mali ve evradi (ve iradeti) kulluha virden vahiden ve hali fi
Hidmetike sermedan ya seyyedi ya men aleyhi mu'evveli ya men ileyhi şekevtu ehvali ya Rabbe ya Rabbe ya Rabbe gavve ela hidmetike cevarihi veşdud elal'zi'ete cevanihi ve heb liyel cidde fi heşyetike ved devame fi't tisali bi hidmetike hetta esrehe ileyke fi meyadini's sabigin ve usri'e ileyke fi'l barizine (mubadirine) ve eştage ila gurbike fi'l muştagin ve ednuve minke dunuvvel muhlisin ve ehafeke mehafetel muginin ve ectemi'e fi civarike me'el mu'minin Allahumme ve men eradeni bisu'in feeridhu ve men kadeni fekidhu vec'elni min ehseni ebidike nesiben indeke ve egrebihim menzileten minke ve ehessehim zulfeten ledeyke feinnehu la yunalu zalike illa bi fezlike ve cud li bi cudike ve'tif aleyye bi mecdike vehfezni birahmetike vec'el lisani bi
Zikrike lehican ve galbi bi hubbike muteyyeman ve munne aleyye bi husni icabetike ve egilni esreti veğfir zelleti fe inneke gazeyte ela ibadike bi ibadetike ve emertehum bi dua'ike ve zeminte lehumu'l icabete fe ileyke ya Rabbe nesebtu veçhi ve ileyke ya Rabbe mededtu yedi fe bi izzetike istecib li dua'i ve belliğni munaye ven la tagta'e min fezlike reca'i vekfini şerrel cinne vel insi min e'dai ya seri'er reza iğfir limen la yemliku illed dua'e fe inneke fe'alun lima teşa'u ya menismuhu deva'un ve zikrihu şifa'un ve ta'etuhu ğinan irhem men re'su malihi'r reca'u ve silahuhu'l buka'u ya sabiğen ne'emi ya dafi'en negam ya nure'l mustevhişine fiz zulemi ya a'limen la yu'ellem salle ela Muhammedin ve ali Muhammed vef'el bima ente ehluhu ve sallallahu ela resulihi ve'l e'immeti'l meyamin min alihi (ehlihi) ve selleme teslimen (kesira).

Kumeyl Duası Türkçe Anlamı
Allah'ım! Senin her şeyi kaplayan rahmetin hakkına, kendisiyle her şeye üstün geldiğin karşısında her şeyin boyun eğdiği gücün hakkına, her şeye galip geldiğin ceberutun hakkına, önünde hiç bir şeyin duramadığı izzetin hakkına, her şeyi dolduran azametin hakkına, her şeye üstün gelen saltanatın hakkına, her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak veçhin hakkına, her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına, her şeyi ihata eden ilmin hakkına ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına senden niyaz ederim.Ey Nur ey Kutlu ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri! Allah'ım! Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allah'ım! Bedbahtlıklara yol açan günahlarımı affet. Allah'ım! Nimetleri değiştiren günahlarımı affet. Allah'ım! Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet.Allah'ım! Belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet.
Allah'ım! İşlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet. Allah'ım! Ben sana zikrinle yaklaşmak istiyorum ve seninle senden şefaat diliyorum ve cömertliğin hakkına beni kendime yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum. Allah'ım! Huzu, huşu ve zelil olmuş bir dille senden (hatalarıma) göz yummanı bana merhametli davranmanı beni verdiğine razı, kanaatkar ve her durumda mütevazi kılmanı diliyorum. Allah'ım! İhtiyaç ve yoksulluğu şiddetli olan ve hacetini zorluklar anında kapına getirene, katında bulunanlara büyük rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi sana yalvarırım. Allah'ım! Saltanatın büyük ve mekanın yücedir, tedbirin gizlidir, emrin açık kahrın galip ve kudretin her yerde caridir. (yürürlüktedir) ve senin hükümetinden kaçmak imkansızdır. Allah'ım! Senden başka günahlarımı affedecek, kabahatlerimi örtecek, kötü amelimi iyiye çevirecek birini bulamam. Senden başka ilah yoktur sana hamt ederim.
Ben kendime zulmettim ve cahilliğim yüzünden itaatsizlik yaptım ve eskiden beri sürekli bana lütuf ve ihsanında bulunduğun için kendimi güvende hissettim (ve korkmadan sana karşı geldim) Allah'ım! Mevlam! Nice kötülüklerimin üzerini örttün nice belaları benden geri çevirdin nice hatalardan beni korudun hoşa gitmeyen şeyleri uzaklaştırdın layık olmadığım nice güzel övgüleri benim hakkımda yazdın. Allah'ım! Belam büyümüş, halimin kötülüğü haddi aşmış amellerim beni aciz bırakmış, (heva ve heves) zincirlerim beni çökertmiş, uzun arzularım beni menfaatimden alıkoyup hapsetmiş ve dünya beni boş şeylerle aldatmış ve sürekli kötülüklere çeken nefsim, cinayeti ve müsamahakarlığımla beni aldatmış. Ey Efendim! İzzetinin hakkına senden istiyorum ki, amelimin kötülüğü duamın kabulünü önlemesin ve bildiğin gizli sırlarımı açarak beni rezil etme gizlice işlediğim kötü amelim ve davranışım, sürekli ihmalkarlığım ve cahilliğim, nefsani isteklerim ve gafletimin çokluğu yüzünden, beni cezalandırmada acele etme.
Allah'ım! İzzetin hakkına her durumda bana karşı merhametli ve bütün işlerimde rauf ol. Mabudum, Rabbim! Senden başka kimim var ki, ondan kötü durumumu gidermesini ve bu halime bakmasını dileyeyim. Mabudum, Mevlam! Sen bana hükmettin bense o hükümlerin hususunda nefsime uydum bu konuda düşmanım (şeytan)'ın (günahları) tezyin etmesinden korkmadım böylece beni istediği gibi aldattı ve alınyazısı da bu işte ona yardımcı oldu işte bu başıma gelenlerden dolayı bazı sınırlarını aştım ve bazı emirlerine karşı çıktım bütün bunlarda sana hamt etmek benim vazifemdir. (Amellerim dolayısıyla) Hakkımda yürütülen kaza ve kaderin ve beni yakalayan hüküm ve imtihanın karşısında gösterecek hiçbir mazeret ve bahanem yoktur.
Ey Rabbim! Kendimi ihmal edip işlediğim kusurlardan sonra özür dileyerek, pişman ve perişanlık içerisinde affını ve mağfiretini ümit ederek, tövbe edip tekrar (sana) yöneldim ve günahımı ikrar ve (suçluluğumu) itiraf ederek senin huzurumda geldim. İşlediğim günahlardan kaçacak bir mekan ve zor durumlarda sığınacak bir yer bulamıyorum mazeretimi kabul edip beni sonsuz rahmetine dahil etmenden başka ümidim yok o halde mazeretimi kabul eyle ey Allah'ım ve perişanlığımın şiddetine acı (heva ve heves) zincirlerinden kurtar beni. Rabbim! Bedenimin zayıf, derimin ince ve kemiklerimin hassas oluşuna acı Ey yaratılışımı gerçekleştirip beni yad eden, beni terbiye edip iyilik ve rızık veren bağışının başlangıcı ve bana yaptığın geçmiş iyiliklerin hürmetine beni affeyle.
Ey Mabudum, Ey Seyyidim ve Rabbim! Vahdaniyetine inandıktan, marifetin bütün kalbimi doldurduktan dilimle zikrinle meşgul olduktan muhabbetin içime işledikten, Rububiyet makamına boyun eğerek sadakatle (günahlarımı) itiraf edip, doğrulukla (sana) dua ettikten sonra, beni cehennem ateşiyle azap etmen görülüp (inanılacak) şey mi? Böyle bir şey senden uzaktır, sen kendi yetiştirdiğin birisini zayi etmezsin yakınlaştırdığın birisini kendinden uzaklaştırmazsın, barındırdığın birisini kovmazsın veya kendisine merhamet ettiğin kimseyi belalara teslim etmezsin. Sen bütün bunlardan yücesin.
Keşke bir bilseydim, Ey Seyyidim, Mabudum ve Mevlam! Azametin karşısında secdeye düşen yüzlere sadakatle vahdaniyetine şahadet eden ve medh ile sana şükür eden dillere İlahlığını gerçekten itiraf eden kalplere, senin marifetinle dolup taşan ve böylece huşuyla eğilen batınlara cehennem ateşini musallat eder misin? Ve itaat etmek üzere ibadet yerlerine koşan ve günahını itiraf ettiği halde senden mağfiret dileyen uzuvları (azaba duçar eder misin?) Senin hakkında böyle düşünülemez senin fazl-u keremin bize böyle tanıtılmamıştır Ey Kerem Sahibi, Ey Rabb!
Dünyanın azıcık bela ve cezası ve ondaki zorluklar karşısında benim tahammülsüzlüğümü sen biliyorsun, halbuki dünyadaki bela ve zorlukların devamı az, tahammülü kolay ve süresi kısadır o halde nasıl tahammül edeyim ahiretteki belaya, orada meydana gelecek büyük zorluk ve acılara? Halbuki o belanın müddeti uzun ve süreklidir ve ehline bir hafifletme de olmaz. Çünkü bu azap ancak, senin intikam ve gazabından kaynaklanır. Bu ise göklerin ve yerin dayanamayacağı bir şey. Ey Seyyidim! O zaman senin güçsüz, zelil, hakir, muhtaç ve biçare bir kulun olan ben nasıl dayanabilirim. Ey Mabudum, Rabbim, Seyyidim ve ey Mevlam! Hangi şeyden dolayı sana şikayette bulunayım ve hangisi için ağlayıp sızlayayım? Azabın elem ve şiddetine mi? Yoksa belanın devamı ve süresinin uzunluğuna mı?
Eğer bana ceza çektirmek için düşmanlarımın yanında yer verirsen ve bela ehliyle beni bir araya toplarsan, beni dostların ve velilerinden ayırırsan, Ey Mabudum, Ey Seyyidim, Mevlam ve Rabbim! Azabına tahammül edebilecek olsam bile, senin ayrılığına nasıl dayanabilirim? Diyelim ki ateşinin hararetine dayandım, ama keremine nazar etmekten mahrum olmama nasıl sabredeyim? Yahut affını ümit ettiğim halde ateşe nasıl gireyim. İzzetin hakkına ey Seyyidim ve Mevlam, sadakatle yemin ediyorum ki Eğer konuşmama izin verirsen, cehennem ehli arasında, ümitliler gibi sürekli dergahına yönelip inlerim medet dileyenler gibi feryat edip yardım dilerim senden ve bir şeyini kaybedenler gibi ağlayıp sızlarım sana ve seni çağırıp "Neredesin Ey Müminlerin Velisi!" der dururum. Ey ariflerin en yüce arzusu! Ey dileyenlerin imdadına yetişen! Ey sadık dostu! Ve ey alemlerin ilahı! (Neredesin)?
Ey Mabudum! Münezzehsin sen. Ve ben sana hamt ediyorum. Olacak şey mi, sana karşı gelmesi yüzünden cehennemde tutulan ve günahından ötürü onun azabını tadan ve onun tabakaları arasında, işlediği suç ve cinayetten dolayı hapsedilen Müslüman bir kulunun sesini duyasın da affetmeyesin, oysa o kul, rahmetine göz diken biri gibi inlemekte ve tevhit ehlinin diliyle seni çağırmakta ve rububiyet makamını vasıta ederek sana el açmada. Ey Mevlam! O, senin önceden yaptığın merhametini umduğu halde, nasıl azapta kalabilir? Ya da senin ihsan ve merhametini ümit ettiği halde ateş nasıl onu incitebilir? Yahut sen onun sesini işittiğin ve yerini gördüğün halde ateş nasıl onu yakabilir? Ya da, sen onun zaaf ve güçsüzlüğünü bildiğin halde cehennemin alevleri onu nasıl kuşatabilir?
Ya da sen onun sadakat ve doğruluğunu bildiğin halde, cehennemin tabakaları arasında nasıl kıvranıp kalır? Yahut o, seni "Ey Rabbim" diye çağırırken cehennemin azap melekleri nasıl ona eziyet edebilir? Ya da cehennemden kurtulmak için senin lütuf ve keremini dilediği halde onu nasıl orada bırakırsın? Sen münezzehsin hakkında bunlar düşünülemez senin fazlınla ilgili tanıtılan bunlar değildir ve bunlar senin muvahhit insanlara yaptığın ihsan ve iyiliklere benzeyen şeyler de değildir. Ben şüphesiz biliyorum ki, eğer inkarcılarını azabına hükmetmeseydin ve düşmanlarını ebedi azaba duçar etmeyi kararlaştırmasaydın, ateşi tamamıyla soğuk ve selamet ederdin ve onda hiç kimse yer almazdı. Ama sen, isimleri mukaddes olan! Cehennemi, insanların ve cinlerin kafirleriyle doldurmaya ve düşmanları orada ebedi olarak tutmaya yemin etmişsin. Ve sen (ey) medhi yüce olan! Evvelden beri söylemiş ve sürekli olarak nimet verip kerem ve ihsanda bulunmuşsun buyurmuşsun ki, "Mümin olan bir kimse, fasık olan kimseyle bir olur mu? Hayır, onlar aynı olmazlar."
Mabudum, Seyyidim! Takdir ettiğin kudret hakkına ve hükmedip kesinlik kazandırdığın kaza ve kaderine ki, kime takdir etsen galip gelirsin, bu gecede ve bu saatte benim işlediğim bütün suçları ve günahları ve gizlediğim bütün kötülükleri affet, yaptıktan sonra üzerini örttüğüm veya açığa çıkardığım, gizleyip veya aşikar ettiğim cahilliklerimi ve amelleri yazmakla görevli melekleri kaydetmelerine emrettiğin kötülüklerimi affet! Öyle melekler ki, benim yaptığım amelleri zapt edip korumakla görevlendirdiğin uzuvlarımla birlikte onları da bana gözetleyici yaptın ve kendin de bunların ardından gözetleyicim oldun ve onlara gizli kalan şeylere şahit oldun rahmetinle gizledin ve fazlınla onları örttün ve indirdiğin her hayırdan ve gönderdiğin her ihsandan yaydığın her iyilikten yahut dağıttığın her rızıktan affettiğin günahlardan veya kapattığın hatalardan nasibimi arttırmanı diliyorum.
Ey Rabbim, ey Rabbim, Ey Rabbim! Ey Mabudum, ey Seyyidim, ey Mevlam ve ey benim Sahibim! Ey varlığımı elinde tutan! Ey zorluk ve çaresizliğimi bilen! Ey fakirlik ve yoksulluğumdan haberdar olan! Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim! Hakkın, kutsiyetin, en yüce sıfatın ve ismin hürmetine senden dileğim şudur: Gece ve gündüzden oluşan vakitlerimi zikrinle canlandır ve beni kendi hizmetinde tut ve amellerimi kendi indinde kabul buyur, öylesine ki artık bütün amellerim ve zikirlerim tek zikir şekline dönüşsün ve bütün hallerim senin hizmetinde geçsin. Ey Seyyidim, ey güvenip dayandığım ve ey kendisine hallerimi sunduğum (Allah)!
Ey Rabbim, ey Rabbim, Ey Rabbim! Uzuvlarımı hizmetin için güçlendir sana yönelmemde kalbime güç ve sebat ver senden korkmada ve hizmetini sürdürmede bana öylesine bir ciddiyet ver ki, sana kulluktaki yarış meydanlarında sana doğru koşayım ve bu mücadele verenler arasında yer alıp hızla sana doğru geleyim ve sana gönül verenler arasında senin yakınlığına meyil edeyim ve ihlaslılar gibi sana yakınlaşayım ve senden yakın ehlinin korktuğu gibi korkayım ve indinde müminlerle bir araya geleyim.Allah'ım! Bana kötülük yapmak isteyeni cezalandır bana tuzak kuran kimseye tuzak kur ve beni, yanında en iyi pay alan ve sana göre en yakın makama sahip olan ve sana hususi yakınlığı olan kullarından eyle Gerçekten bunlara erişmek ancak senin lütuf ve kereminle olur. Cömertliğin hakkına bana cömert davran ve yüceliğin hakkına teveccüh eyle bana.
Rahmetin hakkına koru beni ve dilimi zikrine alıştır ve kalbimi, kendi muhabbetine bağlı kıl ve dualarımı iyi bir şekilde kabul etmekle beni minnettar eyle yanılgılarımdan geç ve hatalarımı affet muhakkak ki sen, kullarının sana ibadet etmelerine hükmettin sana dua etmelerini emredip, kabul etmeyi taahhüt ettin o halde ey Rabbim! Yüzümü sana çevirdim ve ellerimi sana açtım izzetin hakkına duamı kabul eyle ve arzularıma ulaştır fazlın ve kereminden ümidimi kesme beni insan ve cinlerden oluşan düşmanlarımdan koru Ey çabuk razı olan! Duadan başka bir şeye sahip değilim, affet beni muhakkak ki sen her istediğini yaparsın.
Ey ismi deva, zikri şifa ve itaati zenginlik olan! Sermayesi ümit ve silahı ağlamak olan bana merhamet eyle.
Ey nimetleri tamamlayıp yayan, ey zorlukları defeden! Ey karanlıklarda dehşete kapılanların nuru! Ey öğretilmeden bilen! Muhammed ve Ehli Beyt'ine salavat gönder ve bana da sana yakışan şekilde muamele et.
Allah'ın rahmeti, Peygamber'ine ve onun soyundan gelen mübarek İmamlara olsun. Ve Allah'ın sonsuz selamı onların üzerine olsun.